Vedträ

Att elda med ved och få en sprakande brasa är oslagbart när kylan knackar på. Det ger inte bara maximal mysfaktor utan sprider också värme i hemmet. Ved är dessutom ekonomiskt och en förnyelsebar energikälla. Värm upp dig och ditt hem med ved av hög kvalitet från Byggmax.

Elda med ved

För att tända din brasa är det smidigt att använda färdigkluven ved. Ett omtyckt träslag att elda med är björkved. Björkved ger mycket energi, brinner bra plus att det inte sprätter gnistor och glöd från kaminen. Gran och tall fungerar utmärkt som tändved. De får i gång brasan fort och ger ett sprakande ljud. En kombination av björkved, tändved kommer ge dig en magisk brasa. Självklart kan du få den här kombinationen hos Byggmax.

Förvara veden på rätt sätt

När du ska tända din brasa är det viktigt att veden är torr med en fukthalt på 15–20%. Torr ved brinner bättre och har högre värmeeffektivitet. Fuktig ved däremot ryker och luktar mycket, och medför även risk för skorstensbrand. Förvara därför veden inomhus eller i ett annat torrt utrymme så det inte utsätts för regn och fukt. På Byggmax har vi ett brett urval av vedförvaring som exempelvis vedställ, vedkorg och vedhink. Dessa kommer både hålla veden torr och vara fina i hemmet.

Köp prisvärd ved i säck hos Byggmax

På Byggmax erbjuder vi prisvärd ved i säck året om. Här uppe i norr vet man aldrig när kylan slår till, därför kan det vara skönt att alltid vara redo med ved hemma. Givetvis hittar du också kaminer hos oss. Beställ ved direkt hem eller gör ett besök någon utav våra Byggmax-butiker.

Filtrera

3 träffar

Sortera på
98 95  kr
59 95  kr
74 95  kr