Glasblock

Våra vackra glasblock har en mängd olika användningsområden, välj om du vill ha det stilrent och enkelt eller färgglatt och utmanande. Glasblocken är populära att använda i badrum, men nu har det blivit allt mer populärt att även använda det i andra rum.

Blocken kallas även för glasbetong och är ett sorts block, som är tillverkad av tjockt glas. Det finns olika sorters blockglas att välja mellan såsom klarglas, färgade glasblock och mönstrade glasblock. Vid montering läggs blocken intill varandra.

 

Montering av glasblock dusch och fönster

Är du inne på att sätta in glasblock i badrummet eller i ett annat rum? I vårt sortiment hittar du olika varianter och utförande av glasblock. Vi har även färdiga kit som gör det enklare vid montering av glasblock.

För att glasblocken skall passa in och ge ett snyggt avslut hittar du halva block vilket ger en rundad kant om vägen slutar fritt i rummet. Istället för att sätta upp ett kantblock kan du sätta en skena som avslutning på väggen.

Du kan antingen välja att anlita någon för montering av glasblock eller att göra det helt själv. Oavsett om glasblocken ska användas i dusch, vägg eller som fönster är det viktigt att kontrollera att platsen där de ska placeras är rak. Om det är en vägg är viktigt att golv och tak är helt raka i 90 graders vinkel. Om den inte är det, måste det åtgärdas innan montering eftersom glasblocken inte är så förlåtande mot golv och väggar som inte är raka. 

När väggen är kontrollerad börjar du med att montera skenor på golvet och väggen där glasblocken ska fästas. De är skenorna som ser till att blocken hålls på plats. Applicera sedan lim på skenan som är på golvet och även på skenan på väggen, ett bra mått på den skenan är ca ett glasblocks höjd. Sätt sedan dit det första glasblocket som ska vara närmast väggen. Bygg sedan vidare på detta sätt och monterar för varje nytt block en skena på sidan för att fästa nästa block. När en hel rad är klar sätter du fast en ny skena. Efter cirka 5-6 rader bör du låta väggen torka i cirka ett dygn, innan du fortsätter med fler rader. När hela väggen är klar ska du foga mellan blocken med fogmassa.

 

Köp billiga glasblock hos Byggmax

Kom in i din närmaste Byggmax-butik eller online för att se hela vårt sortiment av glasblock.  

29 artiklar

29 artiklar