Räcke med kryss och stående ribbor

MEDEL
~000kr

Vi har materialet, råden och inspirationen för ditt nya altanräcke!

Instruktioner till dig som vill bygga ett eget altanräcke med höjd 900 eller 1100 mm.

Följ dessa instruktioner för att bygga ett riktigt snyggt räcke med snygga stående ribbor och dekorativa kryss. Instruktionerna har vissa skillnader beroende på om du önskar ett 900 mm eller 1100 mm högt räcke.

Steg för steg
Här följer kompletta instruktioner för hur du bygger ett räcke med ribbor och kryss.
Väljer du det här staketet är det viktigt att stolparna sitter på samma avstånd från varandra för att inte kryssen ska få olika vinkel. 

När du bygger stommen till altanen låter du stolparna sticka upp så att du kan kapa dem i rätt höjd när det nu är dags att bygga räcke. Om du har en altan utan uppstickande stolpar för räcket, eller om du vill komplettera med ytterligare stolpar, kan du fästa stolpar på altangolvet med stolphållare med platta. Staketsektionerna är beräknade på att stolparnas cc-mått är 1200 mm. En kap- och geringssåg är bra att ha för att tillverka detta räcke. 

Observera att inköpslistan måste kompletteras med de kvantiteter du behöver för ditt bygge.
Steg 1

Markera stolparnas höjd, 945 mm (eller 1145 mm för det högre räcket) på stolparna och kapa dessa. Gör markeringar för vinkelbeslag på de sidor av stolparna som vetter mot varandra – en markering på 70 mm från golvet och en på 660 mm (eller 860 mm för det högre räcker) från golvet. Skruva fast vinkelbeslagen enligt markeringarna med ankarskruv.

Material
Din inköpslista för att göra projektet
Det finns inga val tillgängliga för produkten