Läkt

Läkt från Byggmax. Snabbt, enkelt och till ett bra pris. Hos oss på Byggmax hittar du flera olika typer av läkt. Vi har bland annat ströläkt, lockläkt och takläkt av god kvalitet.

 

Läkt till tak

När du ska lägga ett tak behöver du flera typer av läkt. En stabil och ordentligt lagd konstruktion är en förutsättning för att hela byggnaden ska må bra. Materialet för att utföra detta på bästa sätt hittar du naturligtvis hos oss på Byggmax. För att ge dina takpannor ett bra underlag använder du bärläkt. Mellan bärläkten och takpappen lägger du sedan ströläkt. Med våra kvalitativa trävaror kommer du sedan ha en stabil takkonstruktion som håller i många år.

Här hittar du även alla tillbehör för ditt projekt så som - verktygarbetsskyddspik och skruv för alla tänkbara behov.

 

Ett mångsidigt material

Läkt fungerar inte bara som underlag för takpannor utan kan även användas till många andra konstruktioner. Till exempel används lockläckt som mellanliggare i hus med stående trä. Våra trävaror finns dessutom i många olika varianter så att du kan hitta det som passar ditt bygge bäst. Vi har till exempel både grundmålade och impregnerade varor. När läkten är grundmålad sparar du både tid och pengar. Impregnerat trä passar för konstruktioner som kommer att utsättas för mycket väder och vind. Hos Byggmax får du alltid varor av hög kvalitet. När man lägger mycket tid och möda på ett byggprojekt är det viktigt att materialet man använder är bra. På så sätt kan man njuta av sitt bygge i många år.

 

Vårt viktigaste byggmaterial

Virke är ett ekologiskt, miljövänligt och klimatsmart material och ger oss oändliga möjligheter med olika byggprojekt. Till skillnad från betong, stål och tegel är trä det enda förnybara byggmaterialet. Träet kan återvinnas flera gånger innan det till slut förbränns och blir till elkraft och värme för våra hus.

 

Gör det själv

Ta dig an någon av våra populära Gör det själv – projekt! Dags att lägga tak? Vi guidar dig hela vägen från början till slut. Vi ger dig tips och råd om hur du bygger som ett proffs. Vi har materialen, råden och inspirationen för att hjälpa dig genom byggprojektet. Behöver du hjälp med ditt byggprojekt så erbjuder vi hantverkartjänster där du kan ta hjälp av proffs till ditt byggprojekt. Ta in offerter från hantverkare och byggföretag nära dig, på ett enkelt och smidigt sätt.

Läkt från Byggmax. Snabbt, enkelt och till ett bra pris. Hos oss på Byggmax hittar du flera olika typer av läkt. Vi har bland annat ströläkt, lockläkt och bärläkt av god kvalitet.

Läkt till tak
När du ska lägga ett tak behöver du flera typer av läkt. En stabil och ordentligt lagd konstruktion är en förutsättning för att hela byggnaden ska må bra. Materialet för att utföra detta på bästa sätt hittar du naturligtvis hos oss på Byggmax. För att ge dina takpannor ett bra underlag använder du bärläkt. Mellan bärläkten och takpappen lägger du sedan ströläkt. Med våra kvalitativa trävaror kommer du sedan ha en stabil takkonstruktion som håller i många år. Om du skulle undra över något och behöva råd på vägen hjälper vi dig gärna.

Ett mångsidigt material
Läkt fungerar inte bara som underlag för takpannor utan kan även användas till många andra konstruktioner. Till exempel används lockläckt som mellanliggare i hus med stående trä. Våra trävaror finns dessutom i många olika varianter så att du kan hitta det som passar ditt bygge bäst. Vi har till exempel både grundmålade och impregnerade varor. När läkten är grundmålad sparar du både tid och pengar. Impregnerat trä passar för konstruktioner som kommer att utsättas för mycket väder och vind. Hos Byggmax får du alltid varor av hög kvalitet. När man lägger mycket tid och möda på ett byggprojekt är det viktigt att materialet man använder är bra. På så sätt kan man njuta av sitt bygge i många år.

Hitta bärläkt hos Byggmax
Hos oss på Byggmax hittar du många varianter av prisvärd och riktigt bra läkt. Om du har frågor om material hjälper vi dig gärna.

17 artiklar

 1. Läkt
  Ströläkt/bärläkt
  Läkt
  Pris från
  5 45 kr /m
 2. Läkt
  25x48
  Läkt
  Pris från
  7 25 kr /m
 3. LÄKT 12X48
  12x48 eller 12x50
  LÄKT 12X48
  Pris från
  6 45 kr /m
 4. Lockläkt 22x45
  -
  Lockläkt 22x45
  Pris från
  7 25 kr /m
 5. 22x45 Lockläkt vitgrundad
  Vitgrundad
  22x45 Lockläkt vitgrundad
  Pris från
  11 25 kr /m
 6. Takfotskil 47x150
  Diagonalklyvd kilformad bräda
  Takfotskil 47x150
  Pris från
  21 45 kr /m

17 artiklar