FÄRDIGBLANDAD FÄSTMASSA 12L

ART.NR: 18097
Färdigblandat kakellim för montering av alla sorters keramiska plattor och beklädnad, både inomhus och utomhus.
Observera att denna produkt endast är avsedd för väggarbeten.
Läs mer
st
stock
Saldo i butik Välj butik
Välj butik för att se lagerstatus
delivery-truck
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
close
Sök efter postnummer

FÄRDIGBLANDAD FÄSTMASSA 12L

Observera att denna produkt endast är avsedd för väggarbeten.

Är det kanske dags för ett nytt fräscht kakel i badrummet Eller ett vackert mosaikmönster Vad du än väljer vill du att plattorna ska fästa lätt och att de sitter där de ska – även om de utsätts för både fukt, väder och vind. Kvalitet och pålitlighet får du med produkterna från Megaron.

Ett färdigblandat kakellim för montering av alla sorters keramiska plattor och beklädnad, både inomhus och utomhus. Limmet kan användas på allt från spånskivor och gipsskivor till hårda och blanka ytor som emalj.

Egenskaper

Färdigblandat, elastiskt och frostsäkert kakellim. Härdar genom vattenavdunstning och bör appliceras direkt från burken. Använd inte i utrymmen som utsätts för långvariga perioder av vatten eller smältande snö, t.ex. simbassänger, terrasser och balkonger. Limmet kan användas upprepade gånger även i öppnad förpackning, men tänk på att skydda mot uttorkning.

Gör så här

Underlaget ska vara fast, rent och torrt. Lösa ytskikt tas bort och förses med primer. Plattor behöver inte blötläggas innan uppsättning. När underlaget är klart, applicera med tandspackel – max 10 mm. Lägg på ett tunt skikt – åtgång max 5 kg/m² – annars ökar härdningstiden. Limmet kan användas till utjämning av underlaget, dock max skikttjocklek 10 mm. Torktid minst 12 timmar. Fogning kan ske efter 48 timmar.

Fakta

Produkten uppfyller krav enligt den europeiska standarden EN 12004:2007+A1:2012

Klass: D1TE
Brandmotstånd: F
Skjuvhållfasthet: =1,5 N/mm²
Skjuvhållfasthet efter värmeåldring: =1,7 N/mm²
Vidhäftning efter öppentid/ 30 minuter: =0,9 N/mm²
Åtgång vid applicering med
- 4 mm tandspackel = ca 1,8 kg/m²
- 6 mm tandspackel = ca 2,7 kg/m²
- 8 mm tandspackel = ca 3,6 kg/m²
- 10 mm tandspackel = ca 4,4 kg/m²
Arbetstemperatur: minst 5 °C
Temperatur för lagring och transport: 0 °C till 40 °C
Garantitid: 24 månader från tillverkningsdatum
Läs mer
Leverantörens artikelnummer 06306

Inspireras av våra gör-det-själv guider

  • Väggkakel är vanligast i badrum och kök men du kan även göra tvättstugan snygg med ett väggkakel. Kakel är ett slitstarkt och lättstädat material som kräver minimalt underhåll, det håller sig snyggt år efter år. Du kan skapa en kaklad vägg med färger och former precis som du önskar, eftersom det finns kakel med olika färger och mönster. I denna guide visar vi hur du kan sätta kakel själv!
  • Ett klinkergolv kan varieras nästan i det oändliga genom val av färger, olika storlekar och läggningsmönster. På så sätt är det lätt att skapa ett vackert golv som håller i många år framöver. På Byggmax hittar du allt som behövs för att lägga ett snyggt klinkergolv och med denna guide blir det lätt att genomföra. Det svåraste momentet är nog att välja hur det ska se ut!
  • Flytspackling är ofta ett mycket bra alternativ för att skapa jämna och släta underlag inför efterföljande ytmaterial. Det är även en bra metod för att skapa fall mot en eller flera golvbrunnar i ett våtrum. Om du till exempel ska lägga klinkers, kan du behöva öka stabiliteten – det kan du göra genom att förstärka flytspackel med armering.
  • Fogningen av kakel- och klinkerplattor är pricken över i:et och är avgörande för helhetsintrycket av dina plattor. Därför är det bra att redan du väljer ut dina plattor även fundera över fogarna. Förutom alla färger det finns att välja på kan du även sätta plattorna med olika avstånd, vilket ger fogbredden och avgör hur framträdande fogen ska vara. Här är guiden som visar hur fogar kakel och klinker på bästa sätt.