Markavlopp

Ett fungerande markavlopp är viktigt för att på ett säkert sätt transportera bort avloppsvattnet genom markavloppsrör från hushållet. Hos Byggmax hittar du allt du behöver för ett effektivt markavlopp.

Markavlopp från Byggmax

Har det blivit dags att montera ihop ett markavlopp och du vill göra det själv? Hos Byggmax hittar du alla delar som behövs för att på ett smart och enkelt sätt leda bort avloppsvatten från hushållet. Det finns olika delar i ett markavloppssystem för att göra det så effektivt som möjligt. Med hjälp av en markavloppsböj får du möjlighet att leda markavloppsrör i önskad vinkel, ett grenrör gör att du kan förgrena ditt markavloppssystem och därefter leda markavloppsrör i önskad vinkel. De olika typer av markavloppsrör du hittar hos Byggmax finns i olika storlekar, är gjorda av PVC-plast och är avsedda för avlopp som läggs i mark och ska tåla de vikter som återfyllningen har.

Bygg ditt eget markavlopp

Det finns många fördelar med DIY-projekt, det största kanske är tillfredsställelsen av att ha gjort ett bra jobb, men när du handlar hos Byggmax vet du även att du får kvalitet till ett bra pris. När man bygger ett markavlopp så monterar man ihop markavloppsrör med andra delar såsom en markavloppsböj och grenrör. För att göra detta enklare kan man med fördel använda smörjmedel på insticksröret innan man pressar ihop det med muffen på nästa rör. I rören finns en gummipackning som ser till att skarven blir tät. När rören monteras ihop ska de inte stöta i botten utan ha ca 10 mm tillgodo. Ta hjälp av vår guide lägga markavlopp för att få riktigt bra vägledning. Lycka till!

Dra in vatten själv

För att få in vatten i huset och ut i kranarna krävs en noggrann planering och ett bra genomförande så att rätt tryck i systemet bildas utan att några läckor uppstår. Använd Byggmax stora guide dra in vatten för att få hjälp längs vägen.

Köp markavlopp hos Byggmax

Är markavlopp ditt nästa byggprojekt? Få all information och de material du behöver för att på ett enkelt och billigt sätt färdigställa ett komplett markavloppssystem.

Filtrera

20 träffar

Sortera på
6m, 110mm, SN8
Från 379  kr
Från 299  kr
Mr Flowout
999  kr
Från 68 95  kr
Från 48 95  kr
Från 48 95  kr
Från 89 95  kr
Finns i flera färger
Från 150  kr
Från 28 95  kr
Från 48 95  kr
48 95  kr
Från 25 95  kr
Från 48 95  kr
Från 69 95  kr
Från 52 95  kr
400G
99 95  kr
Från 64 95  kr
Från 42 95  kr
Från 29 95  kr
Finns i flera färger
Från 425  kr