Utebelysning

En väl placerad utebelysning ger dina gäster ett varmt välkomnande samtidigt som den fungerar som en säkerhet. Trevliga utelyktor ger din trädgård en mysig atmosfär.

Testa och välj utelampor

Om du har svårt att se var du sätter fötterna utomhus så har du säkert förstått att det behövs en bra utebelysning. Prova att belysa med en ficklampa på de ställen där du planerar att placera utelampor, för att se om det är en bra placering. Det kan vara på fasaden, vid ytterdörren eller vid garaget. Marklampor i trädgården är också snygga och praktiska. Tänk på att det är kontrasten mellan ljus och mörker som är det mest effektfulla och ljuset ska heller inte vara bländande, varken för dig själv eller för grannarna. Koppla gärna all belysning utomhus till en sensor som automatiskt tänder all belysning när det blir mörkt ute.

Vacker och funktionell utebelysning

Först och främst ska en utebelysning vara funktionell och du ska kunna känna dig trygg. Den ska lysa upp gångar, trappor och entré. Som dekoration kan du sedan låta ett vackert träd eller en buske belysas. För ett helt system av marklampor i trädgården behövs en transformator. Genom att räkna ut summan watt av de lampor du valt väljer du sedan en motsvarande transformator. Dessutom behövs grenkopplingar och förlängningssladdar. Hos oss på Byggmax hittar du belysning som är gjord för utomhusbruk och som tål vind, regn och kyla. I vårt stora sortiment hittar du allt du behöver för att installera belysning utomhus och utöver det allt du kan tänkas behöva för trädgård.

Köp billig utebelysning från Byggmax

Hitta allt du behöver för din utebelysning, enkelt och prisvärt hos Byggmax. I vårt stora sortiment finner du det mesta som en hemmafixare behöver.

59 artiklar

 1. Markspot mini LED
  6-pack
  Markspot mini LED
  Pris från
  995   kr /st
  G
 2. START SET LIGHTSON
  3000K, 5W, LED
  START SET LIGHTSON
  Pris från
  899   kr /st
  G
 3. MARKSPOT MEDUSA LIGHTSON
  3000K 8W LED
  MARKSPOT MEDUSA LIGHTSON
  Pris från
  599   kr /st
  G
 4. DECKLIGHT TERRA LIGHTSON
  3000K, 0.5W, LED
  DECKLIGHT TERRA LIGHTSON
  Pris från
  189   kr /st
  G
 5. PREMIUMPOLLARE SATURNUS LIGHTSON
  3000K, 4W, LED
  PREMIUMPOLLARE SATURNUS LIGHTSON
  Pris från
  1299   kr /st
  G
 6. MARKSPOT LUNA 65 SVART LIGHTSON
  3000K 5W LED
  MARKSPOT LUNA 65 SVART LIGHTSON
  Pris från
  549   kr /st
  G
 7. LJUSDEKORATION STONE LIGHTSON
  3000K, 2W, LED
  LJUSDEKORATION STONE LIGHTSON
  Pris från
  399   kr /st
  G

59 artiklar