Våtrumsgrund Sadolin

ART.NR: 18857
Kombinerad lim och grundfärg av hög kvalitet för våtutrymmen inomhus. Lätt blåtonad och innehåller mögelförhindrande medel.
Läs mer
st
stock
Saldo i butik Välj butik
Välj butik för att se lagerstatus
delivery-truck
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
close
Sök efter postnummer

Våtrumsgrund Sadolin

Sadolin Våtrumsgrund är en kombinerad lim och grundfärg av hög kvalitet avsedd för våtutrymmen inomhus. Den är lätt blåtonad och innehåller mögelförhindrande medel. Produkten ingår i Sadolin våtrumssystem som är godkänt enligt (MVK) Måleribranchens standard för våtrum.

Applicering av Sadolin Våtrumsgrund

Ytan ska vara ren, torr och dammfri. Puts, betong samt olika skivmaterial spacklas vid behov med Sadolin Våtrumsspackel. Efter spackling förlimmas väggen med Sadolin Våtrumsgrund blandat med vatten i förhållande 1:1. När förlimmningen torkat, använd Sadolin Våtrumsgrund för att sätta upp väven. Omedelbart därefter grundas väven med Sadolin Våtrumsgrund. Efter tork färdigstryk två gånger med Sadolin Våtrumsfärg. Använd då en ny roller. Färdigmålade ytor skall torka 7 dygn innan de utsätts för vatten. Måla inte om temperaturen är under +10 °C. Våtrumsgrunden är övermålningsbar på sju timmar. Använd pensel, roller eller spruta vid applicering. Verktygen rengörs med såpvatten efter användning.

Hälsa och miljö

  • Färgskikt kan vid slipning eller behandling med värmepistol avge hälsofarligt damm och/eller ångor. Arbeta i ventilerade utrymmen. Använd lämplig personlig skyddsutrustning (andningsskydd) vid otillräcklig ventilation.
  • Flytande färgrester och tvättvätska får inte hällas ner i avloppet utan ska lämnas till miljöstation.
Mer information finns i säkerhetsdatabladet.

Läs mer
Varumärke Sadolin
Leverantörens artikelnummer 5083214

Inspireras av våra gör-det-själv guider

  • Att måla väggarna inomhus är ett enkelt sätt att förnya ett rum med enkla medel. Därför är det kanske inte så konstigt att det är ett av de vanligaste projekten för hemmafixaren. Som vanligt gäller det att vara noga med förarbetet och att ha rätt grejer till hands, då går jobbet som en dans. Allt du behöver för att lyckas med målningen hittar du på Byggmax såklart.
  • Det är viktigt att inspektera fönstren noga för att veta vilka åtgärder som ska tas. Mindre rötskador kan enkelt gröpas ur och fyllas i igen men det blir svårare när större ytor, speciellt de som är strukturerade är skadade. Då behövs en större del av fönstret sågas ut och en matchande ersättningsbit tillverkas till samma form och limmas dit.
  • Det är rekommenderat att måla taket i samband med att väggarna målas om. På så vis fräschar du upp hela rummet och spar även tid genom att samla allt arbete till ett och samma tillfälle. Då börjar du helt enkelt med att måla taket först och behöver inte heller vara lika noga när du målar vägg- och takvinkeln eftersom väggen ändå ska målas efteråt. Här tjänar du även mycket tid på att måla om flera rum i taget när grejerna ändå är framme och du är igång.
  • Innan du kan börja med själva målningen måste du också veta med vilka verktyg du ska applicera färgen med. Valet av pensel, tillsammans med förarbetet har en stor betydelse på resultatet då penslar av olika kvalitet sprider ut färgen och fördelar den olika bra. En bra pensel är en god investering för att få ett bra resultat och kan användas till andra måleriprojekt om du tvättar den noga. Både storleken och formen på penseln ska anpassas till det som ska målas. Välj till exempel en rund pensel för svåråtkomliga ytor och en flatare pensel till större släta ytor. Leta efter penslar av natur- eller blandborst och kombinera detta med en lackroller för att kunna täcka stora ytor.