Dekorsten och grus

Dekorsten och grus från Byggmax. Snabbt, enkelt och till ett bra pris. Förändra din trädgård med dekorsten i olika mått och färger. Det blir både fint och är praktiskt eftersom det håller kvar fukten i marken. Ska du köpa grus eller dekorsten har du hamnat helt rätt.

Skapa en kontrast i trädgården med dekorsten

Det är enkelt att förändra trädgården med dekorationsgrus. Du kan välja mellan olika sorters grus, som rött, svart-vitt, helsvart och helvitt. All dekorationssten vi har är av granit och det finns olika storlekar att välja mellan. Genom att lägga ut stenarna över trädgårdsgångar, runt träden eller längs husfasaden skapar du en effektfull kontrast. Välj en enstaka färg eller blanda olika färger i olika delar av trädgården för ett spännande blickfång.

Grus är ett effektivt skydd

När du lägger grus längs husfasaden motverkar det att djur kommer och krafsar vid husväggarna. Det ser även till att jord och lera inte skvätter upp på fasaden när det regnar ute. Du kan också lägga ut dekorationsgruset i rabatterna som extra täckmaterial.

Grus till uppfarten

Det är väldigt vanligt med en grusad uppfart och det allra vanligaste är att använda sig av Bergssingel, grovlek 8/16 makadam. Detta grus rekommenderas ofta för uppfarter eftersom det packas snabbt och stannar på plats så att det är bekvämt att gå och köra på.  En annan populär variant är gårdsgrus. Gårdsgruset packas till skillnad från Bergsingel inte lika tätt och stenarna är mer runda i formen. Gårdsgrus runda form kommer från en naturlig slipning på en rullstensås som sedan plockats och delats upp i storlekar.

Det är lätt att lägga dekorsten och grus

Trädgårdsgångar och uppfarter får ett helt nytt liv med dekorsten. Du kan även belysa gruset för att skapa extra effekt. Det är lätt att placera och oftast bara att lägga ut gruset i trädgården där du vill ha det. Om du vill undvika att stenarna blandas med jord och ogräs kan du lägga ut en markduk innan du lägger dina stenar. Ska stenarna ligga längs en gräsmatta kan det vara en bra idé att kantskära eller sätta en stenkant först. Då gör du det svårare för gräset att växa in i gruset. Det är lätt att dekorera med grus och det gör en stor skillnad i din trädgård

Beräkna åtgång

En vanlig fråga när det kommer till grus och dekorsten är ”Hur mycket grus behöver jag?” och ”Hur mycket dekorsten per kvadrat behöver jag?”. Svaret på detta är att det beror helt på vilken typ av dekorsten eller grus du ska använda och hur stor yta som ska täckas. Om du klickar dig in på den produkt du är intresserad av kan du se en åtgångsberäkning du kan använda som underlag när du handlar hos oss.

Köp trädgårdsgrus och dekorsten från Byggmax

Hitta fint och praktiskt trädgårdsgrus här. Byggmax har ett brett sortiment av olika sorters grus och dekorsten. Hos oss kan du köpa singel grus, grus i säck och massor av andra sorters trädgårdsgrus. Förvandla din trädgård till något alldeles extra med hjälp av Byggmax - vi hjälper dig att nå drömmen!

Du är alltid välkommen att besöka en av våra butiker och prata med ett av våra proffs i butiken.

17 artiklar

 1. BIG BAG MAKADAM 800KG
  8-16MM
  BIG BAG MAKADAM 800KG
  Pris från
  1699   kr /st
 2. DEKORSTEN GRANIT SVART/GRÅ 18KG
  8-18mm
  DEKORSTEN GRANIT SVART/GRÅ 18KG
  Pris från
  109   kr /st
 3. DEKORSTEN MARMOR VIT 18KG
  8-16mm
  DEKORSTEN MARMOR VIT 18KG
  Pris från
  109   kr /st
 4. DEKORSTEN MARMOR VIT 20KG
  Tumlad, 20-40mm
  DEKORSTEN MARMOR VIT 20KG
  Pris från
  135   kr /st
 5. DEKORSTEN GRÅSVART 20-40MM 20KG
  20-40mm
  DEKORSTEN GRÅSVART 20-40MM 20KG
  Pris från
  109   kr /st
 6. DEKORSTEN SJÖSTEN SVART/VIT 18KG
  16-32mm
  DEKORSTEN SJÖSTEN SVART/VIT 18KG
  Pris från
  109   kr /st
 7. DEKORSTEN SKIFFER GRÅ 20KG
  30-50mm
  DEKORSTEN SKIFFER GRÅ 20KG
  Pris från
  109   kr /st
 8. DEKORSTEN MARMOR VIT 20KG
  Tumlad, 10-20mm
  DEKORSTEN MARMOR VIT 20KG
  Pris från
  135   kr /st
 9. DEKORSTEN GRANIT RÖD/GRÅ 18KG
  8-16mm
  DEKORSTEN GRANIT RÖD/GRÅ 18KG
  Pris från
  109   kr /st
 10. BIG BAG STENMJÖL 800KG
  0-4mm
  BIG BAG STENMJÖL 800KG
  Pris från
  1199   kr /st
 11. DEKORSTEN GRANIT ROSA 18KG
  Tumlad, 40-60mm
  DEKORSTEN GRANIT ROSA 18KG
  Pris från
  135   kr /st
 12. DEKORSTEN DIABAS GRÅ 18KG
  Tumlad, 60-80mm
  DEKORSTEN DIABAS GRÅ 18KG
  Pris från
  135   kr /st

17 artiklar