Väggfärg Matt Vit Midun Basic

7 L
ART.NR: 187029
En matt, vit enklare vattenburen färg för målning av väggar inomhus.
Läs mer
st
stock
Saldo i butik Välj butik
Välj butik för att se lagerstatus
delivery-truck
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
close
Sök efter postnummer

Väggfärg Matt Vit Midun Basic

Midun Basic Väggfärg är en vit enklare färg för målning av väggar inomhus. Färgen är vattenburen och används på tidigare målade ytor samt ytor av betong, puts, gipsskivor med mera.

Denna färg är matt med glansgrad 7. En matt färg skapar en lugn känsla och reflekterar inte så mycket ljus, vilket kan passa särskilt bra i sovrum och vardagsrum.

Målning av väggar inomhus

Inför målning

Börja alltid med att läsa igenom bruksanvisningen på färgburken och kom ihåg att vara noggrann från början. Bra verktyg och ett noggrant underarbete lägger grunden för ett lyckat målningsresultat. Rör om noga i burken innan arbetets början.

Måla inte om det är kallare än 5 °C. Kom ihåg att skydda golv och möbler ordentligt innan du börjar måla. Se till att underlaget är torrt och rent. Spackla och laga alla hål och ojämnheter med väggspackel. Slipa noga när spacklet torkat och damma slutligen av ytan.

Målning

Börja alltid med att sparmåla väggarna runt tak, dörrar och fönster med en pensel. Rolla därefter väggarna två gånger till ett jämnt och fint resultat med full täckning. Har du släta väggar skall en roller med kort lugg användas. Till grova väggar passar en roller med längre lugglängd bättre.

Färgen är övermålningsbar efter 2-3 timmar.

Efter målning

Förslut burken ordentligt efter användning. Torka av penslar och verktyg noga före rengöring i vatten.

Miljö

Häll inte ut färgen i avloppet. Anledningen är att det försvårar reningsprocessen i reningsverket. Lämna istället överbliven färg, tomburkar och lösningsmedel till miljöstationen/återvinningen i din kommun. Se även information i säkerhetsdatabladet.

Lycka till med din målning!


Midun Basic – snäll mot plånboken

Basic är budgetalternativet i Midun-familjen och är perfekta för enklare projekt där du inte vill betala dyra pengar i onödan. Är du på jakt efter en prisvärda produkt av högre kvalitet för mer krävande projekt? Då ska du spana in Midun som är utvecklat för det nordiska klimatets alla skiftningar. Både Midun och Midun Basic är Byggmax egna varumärken, därför hittar du dem bara hos oss.
Läs mer
Märkning
Faroangivelser
EUH208
Kan orsaka en allergisk reaktion.
Skyddsangivelser
EUH208
Kan orsaka en allergisk reaktion.
Varumärke Midun Basic
Leverantörens artikelnummer -

Inspireras av våra gör-det-själv guider

  • Att måla väggarna inomhus är ett enkelt sätt att förnya ett rum med enkla medel. Därför är det kanske inte så konstigt att det är ett av de vanligaste projekten för hemmafixaren. Som vanligt gäller det att vara noga med förarbetet och att ha rätt grejer till hands, då går jobbet som en dans. Allt du behöver för att lyckas med målningen hittar du på Byggmax såklart.