Projekt för VVS & El

Alltför ofta tas de tekniska systemen i ett hus för givna och man förutsätter bara att de finns och fungerar utan att skänka dem en tanke. Men livet blir snabbt både jobbigt och komplicerat om till exempel värmen eller avloppen inte fungerar, då blir detta ofta det enda man kan tänka på tills det är löst. Så var därför smart och ligg steget före genom att kolla igenom våra guider och säkerställ att dina system fungerar bra, så slipper du kanske obehagliga överraskningar.

Många tänker att det inte finns så mycket för en gör-det-själv-expert att göra när det kommer till dessa system, men det är inte sant. Till och med din fast installerade el är bra att ha koll på även om du faktiskt inte får göra några förändringar på din anläggning själv. Som ägare av huset är du ansvarig för att ditt elsystemen fungerar och är säkert, så det är bra att hålla koll på att allt ser normalt ut. Detta gör du lättast genom att först läsa på och sedan kontrollera hur ditt hus fungerar, då vet du också hur det ska se ut när allt är som det ska. Vid misstanke om problem är det bara att ringa in en elektriker och genom att kunna lite mer själv så blir du också en bättre beställare av jobbet.

Vatten och avlopp är perfekta gör-det-själv-områden där det finns många åtgärder du kan göra på egen hand, ofta med relativt enkla verktyg. Vanligast är kanske att rensa vattenlås under tvättställ eller i duschen, men med våra guider kommer du att klara betydligt mer än så. Även om det handlar om att dra nytt vatten och avlopp till en utbyggnad eller du vill byta blandare, så hittar du guiderna här och produkterna på närmsta Byggmax eller online.

 

Tänk hållbart

Att tänka hållbart inom VVS- & elområdet handlar till stor del om att det ska fungera bekymmersfritt över lång tid. En av nycklarna till detta är att regelbundet kontrollera och göra underhåll om så behövs, då håller ofta dina installationer längre. Vid installation av nya delar så tänk på att designa för att underlätta det kommande underhållet, då är det större chans att det blir gjort. Dessutom kan du spara mycket på att undvika droppande kranar, rinnande toaletter eller belysning som är tänd även om den inte behövs.