Korkgolv Sprint Corknatura 10,5 mm

ART.NR: 651329
Korkgolv Sprint är ett helt naturligt golv med yta av korkfanér samt med rigid HDF-kärna. Golvet kommer med 2 extra integrerade korklager för bästa möjliga komfort och ljudabsorption.
Läs mer
st
delivery-truck
Endast online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
close
Sök efter postnummer

Korkgolv Sprint Corknatura 10,5 mm

Korkgolv Sprint 10,5 mm är ett naturtroget golv i klassisk korkdesign med ytterligare integrerade korklager för bästa möjliga komfort- och premiumkänsla. Golvet är ett s.k. klickgolv men kommer helt utan fasningar på kanterna.

Korkgolv Sprint är producerat i Portugal där majoriteten av alla odlingar utav korkek i Europa återfinns. Kork utvinns genom kontrollerad handhyvling av bark från just korkek. Från det att korkeken är 25 år gammal kan barken skalas av. Därefter kan bark från samma korkek avskalas ca. vart nionde år utan att eken tar någon som helst skada. Ju äldre träd desto finare och tätare kork. Korkekar har en livstid på runt 200 år där kork från yngre träd, dvs. under 50 år, används för golv och kompositer.

Kork är ett unikt material som inte bara är ljuddämpande och värmeisolerande i sin natur, utan även extremt slittåligt och hållbart. Dessutom ger ett golv med integrerat korklager en mjuk och bekvämlig känsla vid gång. Kork är ekologiskt och till 100% återvinningsbart.

Garanti

Golvet har 15 års garantitid givet korrekt installation och följda monteringsanvisningar. Garantitiden gäller för läggning i hemmamiljöer, dvs. inte i offentliga miljöer där motsvarande garantitid uppgår till 5 år. Korkgolv Sprint är belagt med slitklass 33, vilket innebär att golvet klarar högtrafikerade hemmamiljöer samt högtrafikerade offentliga miljöer såsom kontor eller mindre butiker.

Golvvärme kan appliceras under korkvinylgolvet, men då med åldersbeständig plast eller byggfolie som kompletterande undergolv.
Läs mer
Varumärke Cortex
Leverantörens artikelnummer 80000860