Poolbelysning

Poolbelysning gör en stor skillnad. Har du en pool vill du väl att den ska se bra ut? Extra mysigt blir det framåt sensommarkvällarna när dagarna blir kortare och kvällarna mörkare. Med poolbelysning kan du också bada dygnet runt samtidigt som dit kvällsdopp blir extra säkert eftersom din pool är upplyst.

Vilken typ av lampa passar bäst för poolbelysning?

En av de vanligaste lamporna till pooler idag är LED. De drar en tiondel så mycket energi som halogenlampor. En LED-lampa drar cirka 30 watt och en halogenlampa cirka 300 watt med samma ljusstyrka. En LED-lampa håller också avsevärt mycket längre. Vissa brinntider kan vara 25 000 h.

Hur många lampor ska du ha?

Det beror på vad du vill ha och vad du är villig att betala. Det beror även färgen på linern eller kaklet. Ett bra tips är att inte snåla på belysningen. Ett grovt riktmärke och om du har en ljus liner är att ha minimum en lampa per 20 m2 vattenyta. Vid mörkare liner är riktvärdet 2 lampor. Till ljus liner räknas ofta vit eller grå mosaik och mörk liner är blå eller mörk mosaik. Exempel: för en 3 x 6 pool med 18 m2 vattenyta och ljus liner kan det räcka med 1 lampa.

Var ska du placera poolbelysningen?

Detta beror till viss del på hur djup din pool är. För en standardpool som är 1,5 meter djup får du ett vackert och stämningsfullt ljus om du placerar lamporna mitt på poolväggen, 75 cm från botten.

Köp poolbelysning på Byggmax

Välkommen att kolla in vårt sortiment av poolbelysning som du köper enkelt från Byggmax. Kom in till din närmsta Byggmax-butik eller kolla här online för att se vilken poolbelysning som passar dig. Välkommen!

filter-white Filtrera

10 träffar

Sortera på
Planet Pool
2 år, RGB
3 450  kr
Planet Pool
RGB
295  kr
Planet Pool
RGB
145  kr
Planet Pool
Vit
245  kr
Planet Pool
RGB
295  kr
Planet Pool
2 år, RGB
2 650  kr
Heissner
Vit, 12 V
525  kr
Heissner
Belysningspaket, 12 V
795  kr
Heissner
12 V
525  kr