Trekantsregel 50x50

ART.NR: 08191050
Observera att det kan variera mellan våra butiker vilka längder som finns inne. Besök din Byggmax-butik för att se vilka längder som finns i lager. Byggmax virke kommer i fallande längder mellan 2,7 m – 5,4 m med 30 cm intervaller.
Läs mer
m
Saldo i butik Välj butik
Välj butik för att se lagerstatus
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
Sök efter postnummer

Trekantsregel 50x50

Trekantsregel används framför allt på yttertakets kortsidor för att skapa ett mjukt uppvik för takpappen. Ett tips är att först sätta en stående ytterpanelbräda 21x45 längs råspontkanten. Därefter skruvas trekantregeln. Då får du ett stadigare fäste för vindskivan samt slipper vika takpappen runt trekantregelns vassa topp.

Infästning

Vanligtvis skruvas trekantsregeln. Skruva gärna från råspontens undersida upp i trekantlisten. Ett lämpligt val kan vara universalskruv, 4,2x41mm. Universalskruven har det rostskydd som är nödvändigt när virke monteras utomhus.

Returer

Du får tyvärr inte byta eller lämna tillbaka virke. Som virke räknas också ex lister, furugolv och panel. Anledningen är att trä är ett levande material som är fuktkänsligt och kan bli förstört vid t.ex. öppnad förpackning eller felaktig förvaring.
Läs mer

Inspireras av våra gör-det-själv guider

  • Att byta innertak ger hemmet ett lyft! Vår guide visar hur du går tillväga för att bygga innertak med gipsskivor.
  • Våga vägra öppen planlösning och skapa nya rum med en rejäl innervägg. Men innan du slår dig ner i ditt splitternya bibliotek eller stänger in ungarna i lekrummet finns en hel del byggnadstekniska omständigheter att ta hänsyn till när du ska bygga innervägg. Lyckligtvis redogör vi för byggets alla steg i vår detaljerade instruktionsfilm. Vill du sedan ha vidare hjälp i ditt bygge har vi även instruktioner på hur du Gipsar en innervägg och hur du spacklar en innervägg. På med verktygsbältet och bli en väggbyggare i världsklass! 
  • Våga vägra öppen planlösning och skapa nya rum med en rejäl innervägg. Men innan du slår dig ner i ditt splitternya bibliotek eller stänger in ungarna i lekrummet finns en hel del byggnadstekniska omständigheter att ta hänsyn till när du ska bygga innervägg.
  • Öppna ytor i all ära men ibland är det önskvärt eller till och med nödvändigt med ett extra rum i bostaden. Kanske har familjen växt, kanske behövs ett hemmakontor eller har någon i familjen tagit upp sitt intresse för fiol med mycket kvar att lära? Oavsett anledning visar vi i denna guide två varianter av icke-bärande innervägg som du enkelt kan bygga upp för att dela av ett rum till två.
  • Ett växthus fyller inte bara en praktisk funktion för odling utan kan också vara den sista detaljen för en komplett och vacker tomt, uteplats eller balkong. Växthuset kan även byggas större för att användas som ett uterum att ta en fika i, eller kanske för att avnjuta en sommarkväll med nära och kära. Oavsett vad du väljer kommer växthuset sätta färg på tillvaron med ett glimrade liv av grönska.
  • Drömmer du om varma sköna golv utan drag i huset? Då är det troligen dags att se över isoleringen av golvbjälklaget. Med en välisolerad trossbotten kan du höja komforten avsevärt i huset, samtidigt som du får ett energieffektivt hus med god värmeekonomi. Därför är det en god investering för ditt hus att se till att du har en god isolering av husets golvbjälklag.
  • Det i särklass vanligast materialet för stommen i svenska småhus är trä och då i form av träreglar. Då dessa finns i flertalet dimensioner och i olika hållfasthetsklasser är det lätt att hitta passande reglar som uppfyller behoven. I en huskonstruktion är reglarna dimensionshyvlade och består av hyvlad gran. För att fästa reglarna kan både spik och skruv användas, samt vid behov beslag.
  • Öppna ytor är trevligt men ibland är det önskvärt eller till och med nödvändigt med ett extra rum i bostaden. Kanske har familjen fått tillökning, du behöver ett hemmakontor eller så har någon i familjen tagit upp intresset för fiol med mycket kvar att lära. Oavsett anledning är din lösning att bygga en ny innervägg som delar av ett större rum till två.