Varmförrådsdörr Fiskben Obehandlad

Finns i flera utföranden
ART.NR: 6201070
En rejäl, isolerad varmförrådsdörr i björk för exempelvis fritidshus, förråd, källare eller groventré. Dörren är vid leveransen obehandlad, läs mer om behandling nedan.
Dörren levereras med låskista och slutbleck. Cylinder och handtag ingår ej.
Läs mer
Hängning:
st
stock
Saldo i butik Välj butik
Denna produkt kan endast köpas online
delivery-truck
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
close
Sök efter postnummer

Varmförrådsdörr Fiskben Obehandlad

En rejäl, isolerad varmförrådsdörr i björk för exempelvis fritidshus, förråd, källare eller groventré. Dörren är vid leveransen obehandlad, läs mer om behandling nedan.
Dörren levereras med låskista och slutbleck. Cylinder och handtag ingår ej. Denna dörr är 18-gradig.
Dörren är CE-märkt.

Höger- eller vänsterhängd

Dörrens hängning bestäms av vilken sida gångjärnen sitter på när du öppnar dörren mot dig, är de på höger sida är dörren högerhängd.

Behandling av dörren

Friggebodsdörren är obehandlad för större frihet vid kulörval. Detta innebär att innebär att dörrens alla 6 sidor måste behandlas innan montering. Dörren kan ytbehandlas på följande två sätt:

Täckfärg

Se till att ytan är torr, ren och fri från damm. Börja med att stryka träet med grundolja och var särskilt noggrann med ändträet. Grundmåla därefter en gång med grundfärg och avsluta med att stryka dörren två gånger med täckfärg.

Oljning

Se till att ytan är torr, ren och fri från damm. Använd dig av en flat pensel och stryk dörren flödigt med träolja. Vänta cirka 30 minuter och torka sedan bort överskottet med en trasa, upprepa därefter behandlingen. För en välmående dörr bör dörren ses över en gång om året och oljas på nytt vid behov.

Modulmått

Dörren har ett modulmått på 90x200 vilket avser själva hålet i väggen, karmens egentliga storlek är 885x1985 millimeter vilket ger möjlighet till att dreva och justera karmen vid monteringen.

Monteringsanvisning

1. Vid montering av dörr, börja med att placera kilar på botten där tröskeln ska vila. Kilarna skall möta varandra från utsida / insida. Ställ dörrkarmen på dessa kilar och var noga med att tröskel och karmöverstycket är vågräta.
2. Karmen ska nu kilas fast nedtill och därefter upptill. Sätt sedan fast kilar intill varje infästningspunkt. Kilarna sätts fast parvis, en fån insidan och en från utsidan. Kontrollera med ett vattenpass att gångjärnssidan och den motsatta sidan är lodrät. Om det behövs justeras ytterligare görs detta med extra kilar. Mät diagonalerna i karmöppningen som skall vara lika långa.
3. Om infästning görs med spik, förborra i karmen för spik. Detta i höjd med kilarna, Spika fast med 100 *34 spik. Börja med att sätta fast tröskeln och gångjärnssidan, sedan motstående sida. Häng på dörrbladet och kontrollera därefter att dörren går att stänga. Om infästning utföres med karmskruv, borra och montera enligt de anvisningar som gäller för vald typ av karmskruv.
4. Kapa kilarna i nivå med karmen. Dreva mellan karm och regelverket. Fyll igen hela utrymmet dock inte för mycket då det finns risk för att karmen bågnar.

Undantag från reklamationsrätten: Reklamationsrätten utgår för förrådsdörrar som på eget initiativ målats i mörk kulör. När förrådsdörrar målas i mörk färg och utsätts för direkt solljus riskerar de att värmas upp och därmed inte hålla formen.

Ångerrätten gäller inte för sk. tillverkningsvaror, som tillverkas efter din beställning som till exempel stugor, dörrar, fönster samt våra garageportar. På produktsidan under Snabb fakta hittar du information om varan är en sk. tillverkningsvara. Klicka här för närmare instruktioner för hur du ser om det är en tillverkningsvara eller inte.
Läs mer
Varumärke CN Snickerier

Inspireras av våra gör-det-själv guider

  • Ytterdörrar finns i flera olika mått, former och färger. Vanligtvis är en ytterdörr uppbyggd av en massiv träram så att låskistan och gångjärnen har något att fixeras i. Fram- och baksida av dörrbladet är klätt av en fukttålig skiva såsom HDF och hålrummet inne i dörren är oftast fyllt med cellplast som har mycket goda isoleringsegenskaper. I vissa dörrar förekommer även en aluminiumskiva bakom HDF-skivan, för att göra dörren styvare och mer inbrottssäker.
  • Att montera ett lås med alla dess tillbehör är enkelt, men att veta vad som behöver köpas är klurigare. För ett komplett montage krävs låshus, cylinderring, låscylinder, tryckespinne, medbringare, slutbleck, trycke, vred och olika typer av skruvar. I denna guide reder vi ut vilka delar som behövs och hur de monteras på rätt sätt, så att du kan sova gott om nätterna.