Varmförrådsdörr Grundmålad

Finns i flera utföranden
ART.NR: 6201076
En rejäl, isolerad varmförrådsdörr i björk. för exempelvis fritidshus, förråd, källare eller groventré. Dörren är grundmålad vid leverans så du själv kan välja hur du vill täckmåla. När den är monterad skall ytbehandling vara gjord och med lika lager färg runt om. Levereras med låskista och slutbleck. Cylinder och handtag ingår ej. Dörren är CE-märkt.
Läs mer
Hängning:
st
stock
Saldo i butik Välj butik
Denna produkt kan endast köpas online
delivery-truck
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
close
Sök efter postnummer

Varmförrådsdörr Grundmålad

En rejäl, isolerad varmförrådsdörr i björk. för exempelvis fritidshus, förråd, källare eller groventré. Dörren är grundmålad vid leverans så du själv kan välja hur du vill täckmåla. När den är monterad skall ytbehandling vara gjord och med lika lager färg runt om. Levereras med låskista och slutbleck. Cylinder och handtag ingår ej. Denna dörr är 18-gradig.
Dörren är CE-märkt.

Montera dörr

Börja med att välja rätt infästning för ditt väggmaterial, är det trä gäller karmskruv, är det betong, lättbetong eller tegel måste du använda dig av karmskruv i kombination med plugg.

Se till att golvet under karmen är vågrätt, är det inte det så justera tröskeln med kilar. Dörrkarmens underkant ska hamna i nivå med golvbeläggningens översida.

Lyft in dörrkarmen i uttaget och kila fast den längs sidorna både upptill och nertill, kilarna ska sitta parvis, en från insidan och en från utsidan. Kilar bör placeras vid varje skruvhål.

Ta ett vattenpass och se till att dörrens sidor sitter rakt, justera kilarna vid behov, passa även på att se till att karmen inte lutar.

Fäst därefter karmskruvarna utan att skruva fast dem helt, först i sidan med gångjärnen och sedan i den andra, när det är gjort ska dörrens diagonaler mätas för att säkerställa att den sitter som den ska.

Är diagonalmåtten inte lika krävs ytterligare justering med hjälp av kilarna.

När diagonalmåtten är exakt lika skruvas karmskruvarna fast helt och hållet, kilarna kapas sedan av i nivå med karmen och dörren hängs på.

Kontrollera slutligen om dörren går lätt att stänga och att glipan mellan dörren och karmen är man tre mm, gör annars en slutjustering med hjälp av kilar och skruvar.

När dörrens sitter som den ska kan utrymmet mellan karm och vägg täckas med foderlister.



Ångerrätten gäller inte för sk. tillverkningsvaror, som tillverkas efter din beställning som till exempel stugor, dörrar, fönster samt våra garageportar. På produktsidan under Snabb fakta hittar du information om varan är en sk. tillverkningsvara. Klicka här för närmare instruktioner för hur du ser om det är en tillverkningsvara eller inte.
Läs mer
Varumärke CN Snickerier

Inspireras av våra gör-det-själv guider

  • Ytterdörrar finns i flera olika mått, former och färger. Vanligtvis är en ytterdörr uppbyggd av en massiv träram så att låskistan och gångjärnen har något att fixeras i. Fram- och baksida av dörrbladet är klätt av en fukttålig skiva såsom HDF och hålrummet inne i dörren är oftast fyllt med cellplast som har mycket goda isoleringsegenskaper. I vissa dörrar förekommer även en aluminiumskiva bakom HDF-skivan, för att göra dörren styvare och mer inbrottssäker.
  • Att montera ett lås med alla dess tillbehör är enkelt, men att veta vad som behöver köpas är klurigare. För ett komplett montage krävs låshus, cylinderring, låscylinder, tryckespinne, medbringare, slutbleck, trycke, vred och olika typer av skruvar. I denna guide reder vi ut vilka delar som behövs och hur de monteras på rätt sätt, så att du kan sova gott om nätterna.