TRÅDSPIK VFZ 75X2,8

ART.NR: 22228
Idag finns det spikar och skruvar för nästan alla tillfällen. Generellt sett kan man säga att skruvar är tystare, rör sig mindre och det är lättare att åtgärda fel. Däremot så brukar skruv vara dyrare än spik och kräva en skruvdragare.
Läs mer
st
Saldo i butik Välj butik
Välj butik för att se lagerstatus
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
Sök efter postnummer

TRÅDSPIK VFZ 75X2,8

Idag finns det spikar och skruvar för nästan alla tillfällen. Generellt sett kan man säga att skruvar är tystare, rör sig mindre och det är lättare att åtgärda fel. Däremot så brukar skruv vara dyrare än spik och kräva en skruvdragare.

Spik eller skruv


Idag finns det spikar och skruvar för nästan alla tillfällen. Generellt sett kan man säga att skruvar är tystare, rör sig mindre och det är lättare att åtgärda fel. Däremot så brukar skruv vara dyrare än spik och kräva en skruvdragare. Om du är osäker på vilken spik/skruv som passar materialet du ska använda så fråga någon som vet innan du handlar.

Egenskaper


Trådspik har räfflat skaft och flat huvud. Den används bl.a. till ytterpanel och staket i impregnerat virke eller där en säker och långlivad infästning krävs. Trådspik är spik framställd av metalltråd, till skillnad från smidd spik. Trådspik är den vanligaste spiksorten för att foga tillsammans trä.

Att tänka på


En tumregel är att spiklängden ska vara 2,5ggr tjockleken på materialet som ska fästas. Det innebär att ett material som är 10 mm tjockt bör fästas med en spik som är 25mm lång. Om underlaget inte är tillräckligt tjockt, och du inte vill bocka spikarna på baksidan, så bör du använda skruv. Vid skruvning brukar man säga att skruven ska vara dubbelt så lång som tjockleken i materialet man ska fästa.

När du spikar utomhus bör du i regel använda varmförzinkad spik. I andra särskilt utsatta lägen bör du välja rostfri spik. Man ska också undvika att blanda olika metaller med varandra, t.ex. lättmetallspik på kopparplåt.
Läs mer
Leverantörens artikelnummer 22228

Inspireras av våra gör-det-själv guider

  • Vill du varken ha tapet eller färg på väggen kanske panel kan vara ett intressant val för dig. Panelen kan vara alltifrån den nätta pärlsponten till en mer ruffig ytterpanel som har en sågad yta. Välj själv om du vill ha stående eller liggande panel och om du kanske bara vill ha en fondvägg som kontrast. Valet är ditt och det är varken speciellt svårt att göra eller kräver mängder med verktyg.
  • Ett hus med träpanel som fasadbeklädnad kan varieras nästan i det oändliga, både utifrån val av panelbräda men också hur den monteras. Dessutom kan panelen målas i valfri kulör eller i en kombination av kulörer, vilket skapar ännu flera möjligheter. På så sätt kan ett hus få ett klassiskt uttryck eller en väldigt modern touch. Valet är ditt och det börjar här!