Golvfärg Halvblank Vit Midun

3 L
ART.NR: 188011
Vit halvblank slitstark golvfärg avsedd för trä- och betonggolv inomhus. Färgen fungerar även utomhus om golvet är skyddat mot regn och vatten.
Läs mer
st
stock
Saldo i butik Välj butik
Välj butik för att se lagerstatus
delivery-truck
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
close
Sök efter postnummer

Golvfärg Halvblank Vit Midun

Midun Halvblank Golvfärg är en vattenburen slitstark golvfärg i en vit kulör avsedd för trägolv och betonggolv inomhus. Färgen kan även användas utomhus om golvet är skyddat mot regn och vatten. Midun Golvfärg är dock inte lämplig för garagegolv eller golv med väldigt hårt slitage.

Måla golv - smarta tips

Börja alltid med att läsa igenom bruksanvisningen på färgburken. Rumstemperaturen är viktigt för ett bra resultat, måla inte om det är kallare än 8 °C. Om det finns golvsocklar så ta bort dessa först. Då blir det enklare att komma åt alla vinklar och hörn när du skall måla golvet. Behandla därefter eventuella kvistar på trägolvet med Midun Förseglingsfärg så minskar du risken för genomslag av kvistar. Se till att underlaget är rent, fettfritt och torrt innan du börjar måla. Borsta gamla färglager noga. Tänk på att nya betonggolv måste torka 4-6 veckor före målning.

För den första strykningen ska färgen spädas med 30 % vatten. Måla därefter två gånger med outspädd färg. När du målar trägolv kan du få fiberresning efter första strykningen, slipa då med fint slippapper och dammsuga sedan upp slipdammet. Färgen är övermålningsbar efter 4 timmar, klar att gå på efter 24 timmar och helt klart att belasta efter 7-10 dagar. Torka av penslar och verktyg noga och rengör dem i vatten efter målning. Förslut burken efter användning.

Hälsa och miljö

  • Produkten får inte hällas ner i avloppet då det försvårar reningsprocessen i reningsverket.
  • Lämna överbliven färg, tomburkar och lösningsmedel till miljöstationen/återvinningen i din kommun.

Se även information i Säkerhetsdatabladet.



Midun - Ett smartare val

Midun är det smarta valet när du behöver kvalitetsprodukter till ett riktigt bra pris. Varumärket grundades 2013 och har sedan dess fokuserat på att leverera produkter av nordisk kvalitet. I sortimentet hittar du bland annat prisvinnande väggfärg, spackel, trallolja, fönsterfärg, penslar, rödfärg, akrylatfärg och takfärg.

Är du ute efter budgetalternativ så ska du spana in Midun Basic som är anpassade för enklare projekt där du inte vill betala dyra pengar i onödan. Miduns produkter är utvecklade för det nordiska klimatets alla skiftningar och är Byggmax egna varumärke, därför hittar du bara produkter från Midun hos oss.
Läs mer
Märkning
GHS09
Miljöfarlig
Faroangivelser
H412
Skadliga långtidseffekter för vattenlevande organismer.
Skyddsangivelser
EUH208
Kan orsaka en allergisk reaktion.
P102
Förvaras oåtkomligt för barn.
P210
Får inte utsättas för värme/gnistor/öppen låga/heta ytor. – Rökning förbjuden.
P261
Undvik att inandas damm/rök/gaser/dimma/ångor/sprej.
P501
Innehållet/behållaren lämnas till din lokala återvinningscentral.
Varumärke Midun
Leverantörens artikelnummer 188011

Inspireras av våra gör-det-själv guider

  • En oslipad pärla kan man ibland läsa i mäklarprospekt, och när det gäller riktiga trägolv kan det ligga mycket sanning i uttrycket. Har du äldre trägolv som kanske bär spår av sin historia kan det vara väl värt att slipa fram dess forna glans igen. Projektet tar sin lilla tid att genomföra och innebär att hela rummet måste tömmas, men för den händige är det inte svårt att få till ett bra resultat. I denna guide visar vi hur du kan slipa golv själv!
  • Ett snabbt och enkelt sätt att skydda och få ett fint betonggolv är att måla det. Betonggolv finns främst i förråd och garage men har blivit allt vanligare även inne i våra hem. Här visar vi vad du ska tänka på vid förarbetet, målningen och vilka typer av färger du har att välja mellan.