Kogödsel 40L Hasselfors

40 liter
ART.NR: 151851
Kogödsel ger naturlig jordförbättring. Den består till största delen av mull som tillsammans med mikrolivet skapar en bra struktur på jorden. Kogödsel innehåller alla näringsämnen som växter behöver. Den är speciellt rik på kalium som gynnar blom-, frukt- och rotbildning. Näringen frigörs i långsam takt vilket gör att växterna hinner ta upp den.
Läs mer
st
stock
Saldo i butik Välj butik
Välj butik för att se lagerstatus
delivery-truck
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
close
Sök efter postnummer

Kogödsel 40L Hasselfors

Kan användas till:
-Jordförbättring och grundgödsling
-Köksväxter på friland, i pallkragar och i växthus
-Rabatter
-Träd och buskar
-Plantering av nya växter

Gör så här
Använd kogödsel som grundgödsel i trädgårdsland, rabatter och vid plantering. Bäst resultat uppnås om kogödsel tillförs jorden varje år. Kogödsel kan även kombineras med andra gödselmedel. En säck räcker till ca 4 m².

Du kan lägga ut mellan 5 och 10 liter per kvadratmeter. Blanda in kogödseln ordentligt i jorden med grep eller spade. I äldre planteringar och rabatter myllas kogödseln grunt ner i jorden med en kratta. Den bästa tiden att tillföra kogödseln är på våren. Då kommer näringen växterna bäst till godo.

Varudeklaration
-Råvaror: Ljus torv (H2-4), certifierad biogödsel med kogödsel, mörk torv (H6-8), hönsgödsel, kalk.
-Råvaror och tillsatser tillåtna enligt KRAV’s regler. Biogödsel och hönsgödsel kommer från svenskt lantbruk med konventionell djurhållning. Biogödsel och hönsgödsel tillhör ABP kategori 2 och är hygieniserade enl EU’s förordning 1069/2009.
-Elektrisk konduktivitet (+- 25 %): 50 mS/m
-pH-värde (H₂O): 6,0 – 7,0
-Volym vid packningstillfället: 40 liter
-Tillsatt näring per m³: 5 kg hönsgödsel

Tillsatt mängd i g/m³:
-Kväve (NO₃-N+NH₄-N) 100
-Bor (B) 0,8
-Fosfor (P) 235
-Koppar (Cu) 1,7
-Kalium (K) 930
-Järn (Fe) 5,7
-Kalcium (Ca) 1200
-Mangan (Mn) 3,7
-Magnesium (Mg) 320
-Molybden (Mo) 0,02
-Svavel (S) 390
-Zink (Zn) 7,4

Tungmetallinnehåll mg/kg ts:
-Koppar (Cu) 22
-Bly (Pb) 4,2
-Zink (Zn) 110
-Kvicksilver (Hg) 0,025
-Kadmium (Cd) 0,14
-Krom (Cr) 4,0
-Nickel (Ni) 2,8
-Silver (Ag) -Maxgiva på mark i KRAV-odling: 2 l/m²

Om innehållet
Denna produkt är blandad av biogödsel certifierad enl SPCR 120 samt torv och hönsgödsel. Biogödsel är en värdefull restprodukt vid biogasutvinning. Certifieringen innebär högt ställda kvalitetskrav och att endast material från livsmedelskedjan används i biogasprocessen. Materialen kan var kogödsel, gräs, skörderester och andra organiska restmaterial.

Det fasta fiberhaltiga materialet som återstår efter processen innehåller mycket växtnäring. Det är den delen som vi blandar in i denna produkt tillsammans med torv som minskar lukt samt gör att växtnäringen bättre bibehålls. I blandningen tillsätts torkad hönsgödsel för att stärka gödseleffekten med mer kväve. Allt blandas för att du ska ha en enkel produkt att hantera och för att din jord och växterna ska få värdefull mull och näring.

Läs mer
Varumärke Hasselfors garden
Leverantörens artikelnummer S40140

Inspireras av våra gör-det-själv guider

  • En häck kan vara ett utmärkt sätt att rama in din tomt och skydda den från insyn. En grön häck ger ett naturskönt och vänligt utryck mot gatan, samt dämpar vinden och minskar ljud. En häck lämpar sig även inne på tomten för att dela av och skapa olika rum i trädgården. Varför inte plantera en berså kring en uteplats för att avnjuta eftermiddagskaffet en fin sommardag?
  • Du kan använda små plastkrukor eller odlingstråg att så i, men det går precis lika bra med avklippta mjölkpaket eller konservburkar. Se bara till att det finns hål i botten som kan dränera bort vatten, så att plantan inte riskerar att dränkas i för mycket vatten. Vissa sorter som till exempel basilika, sallat eller prydnadsgräs behöver inte enskilda krukor utan kan sås i tråg, så kallad bredsådd.
  • Med våren i antågande så växer lusten att odla, oavsett om det handlar om blommor eller egna grönsaker till sommarens middagar. Det behöver varken vara svårt eller krångligt att lyckas med sina odlingar, men det finns en del att tänka på innan du drar igång. Du måste varken ha trädgård eller växthus för att komma igång, men risken finns att det ger mersmak och att intresset växer.
  • En rabatt kan vara enkel att anlägga men kan utformas på många sätt och göras hur avancerad som helst. Innan du sätter i gång är det bra att planera så att rabatten både ser bra ut och har bästa möjliga förutsättningar så att växterna trivs. I den här guiden går vi igenom hur du får en välmående rabatt utifrån placering, jordtyper och bevattning.
  • Träd på tomten maxar myset i din trädgård, skapar rum och kan också ge både frukter och bär. Med tiden kan de också ge skugga och en perfekt plats för din hängmatta. Vänta bara inte för länge med att plantera dina träd, då de tar god tid på sig att växa och bli stora.