Lättbetonginfästning Fischer FPX M10

2st, ETA-godkänd infästning i gasbetong och i tak
Artikelnummer: 246738
Vikt: 0.11
Lättbetonginfästning Fischer FPX M10 tillverkas av zinkpläterat stål. Efter förborrning slås FPX-I enkelt in med hammare.
Välj butik för att se lagertstatus
Skickas inom
2-10 vardagar
Hämta i butik
Från
159   kr /st
st
Lättbetonginfästning Fischer FPX M10
Lättbetonginfästning Fischer FPX M10 tillverkas av zinkpläterat stål. Efter förborrning slås FPX-I enkelt in med hammare. Man behöver inte rengöra borrhålet. Fischer Aircrete-ankaret monteras med en insexnyckel via en sladdlös skruvmejsel eller spärrnyckel. Konen dras sedan in i expansionshylsan. I det här fallet skapar de fyra vingarna en underskärning i borrhålet. Sexkanthylsan frigörs automatiskt efter expansion. Fischer Aircrete anchor FPX-I är idealiskt för fastsättning av takpaneler, räcken eller köksskåp i lättbetong.

FPX-I med gänga på insidan lämpar sig för förhandsutplacerad installation.
Förborrning gör det enkelt att slå in ankaret med hammare, även i lättbetong med hög hållfasthet. Man behöver inte rengöra borrhålet.
När ankaret spänns med sexkantsnyckeln börjar gänghylsan på insidan rotera och konen dras in i den fyrkantiga expansionshylsan. Lättbetongen komprimeras på de fyra sidorna och genererar en underskärning i borrhålet.
När maximal expansion nåtts, frigörs sexkantsnyckeln automatiskt från ankaret.
Det första stålankaret med ETA-godkännande och brandskyddscertifikat för fixeringar i lättbetong gör att man även kan använda det för säkerhetsrelaterade fixeringar.
Snabba fakta
Varumärke Fischer