Slagborr

Slagborren är inte lika vanlig i svenska hushåll som den traditionella skruvdragaren. Men den är nästan mer användbar. Eftersom många hus har betongväggar och andra hårda material räcker helt enkelt inte en vanlig skruvdragare till till de ”tyngre” projekten.

 

Slagborr kan användas till mycket

Fördelen med en slagborr är att du enkelt kan välja vad maskinen ska användas till. Med rätt tillbehör kan en slagborr används för fler arbetsmoment – till exempel att slipa, polera, borra, fräsa och blanda cement. För att borra i mjukare material som trä använder du helt enkelt borrfunktionen. För att borra i hårda material – till exempel en betongvägg så använder du slagborrfunktionen.

 

Skillnaden mellan en slagborr och en skruvdragare

Du ska till exempel inte borra i betong med en skruvdragare. En vanlig skruvdragare har en borr som bara roterar. En slagborr roterar precis som en skruvdragare men har dessutom en slagfunktion. Borren slår ner skruven, samtidigt som den roterar, som ger betydligt mer kraft. Det är därför slagborrmaskiner ofta används till tuffare och hårdare material som betong, medan skruvdragaren främst används till trä och gips.

 

Köp slagborr hos Byggmax

Välkommen att kolla in vårt sortiment av slagborr som du kan köpa bekvämt från Byggmax. Kom in till din närmsta Byggmax-butik eller kolla här online för att se vilka olika slagborrmaskiner som vi kan erbjuda. Är du osäker på vilken slagborr som passar bäst är det bara att fråga oss.

Läs mer
Filtrera

4 träffar

Sortera på
Bosch
230V
1 095  kr
Black & Decker
18v, 2st Li-Ion 2,0 Ah batterier inkl väska
Från 1 475  kr
Bosch
18V 2X1,5Ah
1 459  kr
Bosch
18V 2X2,5Ah
2 189  kr