Skarvlim våtrum

ART.NR: 06607
Byggmax folielim ingår i Byggmax foliesystem och är ett 1-komponents självhärdande och lösningsfritt SMP-lim. Limmet har en flytande konsistens vilket ger en låg åtgång och gör det smidigt att applicera, med bra initialhugg och övervätning. Byggmax folielim ger en vattentät och stark limfog och är snabbt plattsättningsbar.
Läs mer
st
stock
Saldo i butik Välj butik
Välj butik för att se lagerstatus
delivery-truck
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
close
Sök efter postnummer

Skarvlim våtrum

Ska du renovera badrummet eller bygga nytt spa i källaren Då är ett väl utfört förarbete förutsättningen för ett lyckat resultat. För att hjälpa dig på vägen har Byggmax utvecklat Byggmax foliesystem och Byggmax rollbart system som innehåller alla produkter du behöver, tillsammans med lättbegripliga anvisningar för hur du ska gå till väga.

Byggmax folielim ingår i Byggmax foliesystem och är ett 1-komponents självhärdande och lösningsfritt SMP-lim. Limmet har en flytande konsistens vilket ger en låg åtgång och gör det smidigt att applicera, med bra initialhugg och övervätning. Limmet ger en vattentät och stark limfog och är snabbt plattsättningsbar.

Användningsområde

Byggmax folielim ska användas vid försegling av överlappningar, skarvar eller där Byggmax folie och Byggmax tillbehör monteras mot varandra och vid delreparationer. Limmet kan även användas i Byggmax system för väggnära golvbrunnar.

Applicering

Vid applicering av folielimmet används korthårig roller, en lite styvare pensel eller en limspridare som släpper ca 4 kvm per liter. Plastspackel och skarvrulle (med flänsar) rekommenderas vid fastgnidning. För att uppnå fullständig övervätning mellan underlaget och det som monteras ska Byggmax folie och tillbehör alltid monteras i vått Byggmax folielim. Applicera inte mer lim än vad som kan beläggas inom monteringstiden. Se till att du får en jämn och heltäckande limfilm på båda sidor.

Underlag och montering

Montering skall utföras fackmannamässigt. Det innebär att användaren ska följa Byggmax monteringsanvisning samt att underlag stämmer överens med BBV. Monteringsanvisning finns på Byggmax hemsida och BBV (Byggkeramikrådets branschregler för våtrum) finns på Byggkeramikrådets hemsida, www.bkr.se.

Åtgång

Skarvförsegling om ca 50 mm ˜ 0,0125–0,02 liter ˜ ca 20–30 g/lpm.
Hellimning av Byggmax folie ca 0,2–0,25 liter ˜ ca 300–400 g/m2.

Monteringstid

Tid: 0–60 min. Gäller vid ca +20°C och luftfuktighet om ca 30–60% RF.

Plattsättning

På sugande underlag på golv är Byggmax foliesystem plattsättningsbart efter 4–6 timmar. För sugande underlag på vägg efter 6–8 timmar. Byggmax foliesystem helmonterat med Byggmax folielim på täta underlag 10–12 timmar. Gäller vid ca +20°C och luftfuktighet om ca 30–60% RF.

Monteringstemperatur

Material och underlag bör inte ha en lägre temperatur än +10°C.
Byggmax folielim kan användas med temperatur från +5°C till +40°C.

Hållbarhet och förvaring

18 månader i oöppnad förpackning. Öppnad förpackning lagras med fördel upp och ned.
Läs mer
Märkning
GHS03
Oxiderande
Faroangivelser
H271
Kan orsaka brand eller explosion. Starkt oxiderande.
Leverantörens artikelnummer 06607

Inspireras av våra gör-det-själv guider

  • Väggkakel är vanligast i badrum och kök men du kan även göra tvättstugan snygg med ett väggkakel. Kakel är ett slitstarkt och lättstädat material som kräver minimalt underhåll, det håller sig snyggt år efter år. Du kan skapa en kaklad vägg med färger och former precis som du önskar, eftersom det finns kakel med olika färger och mönster. I denna guide visar vi hur du kan sätta kakel själv!
  • Ett klinkergolv kan varieras nästan i det oändliga genom val av färger, olika storlekar och läggningsmönster. På så sätt är det lätt att skapa ett vackert golv som håller i många år framöver. På Byggmax hittar du allt som behövs för att lägga ett snyggt klinkergolv och med denna guide blir det lätt att genomföra. Det svåraste momentet är nog att välja hur det ska se ut!
  • Flytspackling är ofta ett mycket bra alternativ för att skapa jämna och släta underlag inför efterföljande ytmaterial. Det är även en bra metod för att skapa fall mot en eller flera golvbrunnar i ett våtrum. Om du till exempel ska lägga klinkers, kan du behöva öka stabiliteten – det kan du göra genom att förstärka flytspackel med armering.
  • Golvbrunnen fyller en viktig roll i våtrummet då den dels fungerar som ett avlopp när du till exempel duschar och dels fungerar som säkerhet mot vattenskador. Därför ska det finnas tillräckligt fall mot golvbrunnen i hela badrummet, så att vattnet leds dit om en läcka skulle uppstå. Den vanligaste orsaken till fuktskador i badrum är just kring golvbrunnen, så här är det viktigt att du är noggrann och följer montageanvisningar för just din typ av golvbrunn.
  • Visst låter det lockande att renovera badrummet själv och spara tusentals kronor? Ett av de viktigaste momenten när du bygger ditt våtrum är tätskiktet och foliebaserade system liknar montaget att tapetsera. Med dagens tätskikt minimeras många av de risker som tidigare fanns i rollbara system. I vår guide tar vi upp vad du behöver tänka på före, under och efter montaget av tätskiktet.