Borrhammare

För att borra i de riktigt hårda materialen som betong och granit behövs en kraftfull borrhammare. Det som inte en vanlig borrmaskin klarar av är oftast inga problem för borrhammaren som är mycket mer kraftfull och effektiv.

Borrhammare för sten

De olika borrhammarna har lite olika egenskaper och fördelar. Därför är det extra viktigt att läsa på om maskinerna och tänka igenom vad du behöver i ditt projekt. En klassisk borrhammare är riktigt bra på att borra i sten, betong, tegel och murbruk. Sedan finns de maskiner som även är en kombinerad bilhammare där man kan stoppa rotationen och i stället göra lättare mejlslings- och renoveringsarbeten. På vissa borrhammare kan man även koppla från slagfunktionen och därför borra i andra, mjukare material som trä, metall och kakel.

Slagborrmaskin eller borrhammare?

Skillnaden mellan en slagborr och en borrhammare är stor då tekniken bakom den hamrande rörelsen skiljer sig avsevärt. Slagborrmaskiner skapar oftast slagen med någon excentermekanism och det är själva trycket man lägger på maskinen som reglerar slagkraften. Slagen i en borrhammare åstadkoms av ett hammarverk som slår direkt på bakänden av borret. Därför kan man göra samma jobb enklare och snabbare med en borrhammare och du kan göra tunga jobb utan större ansträngning.

Tillbehör på Byggmax hemsida

Du hittar mängder av olika tillbehör till borrhammare på vår sida Maskintillbehör för borr. Där finns bland annat betongborrar och diamantborrar för sten i olika storlekar.

Läs mer
Filtrera

6 träffar

Sortera på
Dewalt
D25133K-QS
Från 1 635  kr
Bosch
230V
1 395  kr
Black & Decker
710W, SDS-plus, Pneumatisk
Från 1 395  kr
Einhell
Svart, Röd, 550, kW
399  kr
Einhell
Svart, Röd, 650, kW
429  kr
Bosch
18V
1 895  kr