Altanskötsel

Med rätt altanskötsel kommer din altan hålla sig fräsch länge. Utan underhåll kan ett trädäck förändras både i färg och form när de slits av regn och solens strålar. Om du vill kunna njuta av din altan under många år är det klokt att regelbundet tvätta och olja in träet.

Rengör med altantvätt

Få bort alger och annan smuts med hjälp av altantvätt, en hård borste och högtryckstvätt. Du kan även skölja med en vanlig trädgårdsslang. Var vaksam med högtryckstvätten så du inte sliter på altanen i onödan, det är lätt att träfiber och flisor följer med. Låt sedan träet torka några dagar innan du oljar in det.

Altanolja står emot fukt

Se till att träet har torkat ordentligt och att inga tvättrester finns kvar innan du oljar in det med altanolja. Se över vädret de närmaste dagarna så att oljan eller träskyddet verkligen får chans att tränga in ordentligt. Har du gjort din altanskötsel på rätt sätt kommer den förhindra uppkomsten av alger, mögel och sprickbildning.

Underhålla altanen - Byggmax guidar

Oavsett om din altan är nybyggd eller har några år på nacken är underhållet viktigt, och det är inte för sent att ta tag i om du slarvat under några år. Det finns flera sätt att underhålla en altan. Besök vår guide underhålla altanen för alla våra bästa tips. 

Köp produkter för altanskötsel hos Byggmax

Välkommen att kolla in vårt sortiment av altanskötsel som du kan köpa bekvämt från Byggmax. Kom in till din närmsta Byggmax-butik eller kolla här online för att se vilken altantvätt och altanolja som vi kan erbjuda.

Läs mer
Filtrera

9 träffar

Sortera på
Cuprinol
4,65 L
Från 289  kr
Finns i flera färger
Från 175  kr
Midun Basic
3 L
Från 89 95  kr
Kärcher
10 m
495  kr
5L
Från 129  kr
Kärcher
Passar alla högtryckstvättar K2 – K7 i Home & Garden-sortimentet
1 295  kr
Nitor
UTGÅENDE, 4 l
500  kr
Nitor
UTGÅENDE, 4 l
200  kr
Kärcher
4L vattentank
1 795  kr