Spegelbelysning

Spegelbelysning är en viktig del av badrumsinredningen. Med rätt spegelbelysning får du både funktion och estetik. En bra spegelbelysning är skönt att ha när man till exempel sminkar eller rakar sig, rätt belysning i badrummet gör att du kan se detaljer tydligt.

Olika typer av spegelbelysning

Det finns många olika typer av spegelbelysning att välja mellan, från enkla lysrör som sitter ovanför spegeln till sofistikerade LED-lampor som ger ett mjukt och naturligt ljus. När man väljer spegelbelysning är det viktigt att tänka på vilken typ av belysning som passar bäst för dina behov och din stil. Som alternativ till spegelbelysningen så finns det även badrumsspeglar med inbyggd belysning. Dessa speglar har vanligtvis LED-lampor eller lysdioder inbyggda i spegelns ram och ger ett jämnt och naturligt ljus runt hela spegeln. En spegel med inbyggd belysning ger en ren och enkel look till badrummet.

Spegelbelysning med rätt IP-klass

Spegelbelysning i badrum måste ha en viss IP-klass för att vara godkända för användning i våtrum. En badrumslampa bör ha en IP-klass på minst IP44. Olika regler gäller kring olika delar av badrummet, innan du köper badrumsbelysning bör du därför alltid kolla upp vad som gäller för just ditt behov. IP-klassningen anger kortfattat hur vatten- och smutstålig armaturen är. Tänk också på att installation av belysning i badrum såsom spegelbelysning alltid ska göras av behörig elektriker.

Köp spegelbelysning hos Byggmax

Välkommen att kolla in vårt sortiment av spegelbelysning från kända varumärken som Nordlux och Gustavsberg. Kom in till din närmaste Byggmax-butik eller kolla här online!

filter-white Filtrera

8 träffar

Sortera på
Nordlux
Finns i flera varianter
Från 525  kr
Gustavsberg
Finns i flera längder
Från 1 429  kr
Nordlux
Finns i flera varianter
Från 555  kr
Nordlux
Finns i flera utföranden
Från 683  kr
Nordlux
Finns i flera färger
Från 452  kr
Nordlux
Finns i flera färger
Från 513  kr
Nordlux
Vit, Grov
967 36  kr