Golv

På Byggmax erbjuder vi ett stort utbud av billiga och kvalitetssäkra golv från kända varumärken som BarlinekPergo och Classen.  Spana in vår golvguide här!

Stor variation av golv
Hos Byggmax kan du välja och vraka mellan en mängd av olika typer av trägolv, laminatgolv och furugolv. Allt som allt har vi över 200 olika golvdekorer, så det bara är en tidsfråga innan du hittar en typ som passar din vision. Vare sig du föredrar parkettgolv, plastgolv eller ett vattentätt golv från Ceramico Slim finns alla varianter att köpa hos Byggmax.

Varor och verktyg för alla hemmafixare
Vare sig du har lång erfarenhet av att fixa hemma eller precis har kommit igång är Byggmax stället för dig. Det kvittar om du är en inbiten hemmafixare eller färsk nybörjare, vi gör det lika lätt för alla. Med våra produkter och tydliga instruktioner kan du själv lägga parkettgolv och golvisolering utan att det behöver gå åt mycket tid, energi och pengar. Av oss får du lätta lösningar. Ditt nyinköpta golv går att få på plats med några enkla steg, speciellt om du planerar att lägga klickgolv där hemma. Är du dessutom intresserad av att komplettera med golvvärme kan du snabbt få tillgång till kvalitativa produkter som löser dina behov. På Byggmax fokuserar vi mycket på byggvaror som man kan klara av att lägga själv, därför har du fri tillgång till både instruktioner och inspiration på vår hemsida.

Förläng livslängden på ditt golv
När du väl har skaffat dig ett nytt golv är det viktigt att du tar hand om det på bästa sätt, allt för att låta golvet behålla sin lyster och förlänga dess hållbarhet. Se till att komplettera ditt nya golv genom att även klicka hem golvlackgolvolja och golvfärg. På vår hemsida kan du bläddra bland välkända varumärken och välja mellan allt från vita och transparenta färger till starkare kulörer. Ge ditt gamla golv ett rejält lyft eller varför inte bygga upp allting från grunden igen?  

Golvet har rest sig?
Om det inte lämnas tillräckligt utrymme mellan golv och vägg riskerar golvet att resa sig. Det är inte alltid det syns men man kan känna det när man går på det. När du lokaliserat vilken bräda det är som orsakar resningen plockar du helt enkelt bort sockeln från väggen. Slå bort en bit av brädan med ett stjämjärn och hammare så att den inte ligger mot väggen längre. Sätt tillbaka sockeln och se om golvet har lagt sig igen.

Vi guidar dig rätt med 9 tips
Förvara alltid golvpaketen inomhus i minst 18 grader i två till tre dygn innan läggning. Då anpassas golvet till temperaturen i rummet. Du kan lägga golv på alla möjliga underlag, som PVC, linoleum, klinker och trä. Var bara noga med att den underliggande konstruktionen är torr och frisk. Tänk på att underlag som suger upp fukt, som till exempel nålfilt och heltäckningsmattor, måste tas bort innan du lägger det nya golvet. Skrapa även bort alla limrester. Kontrollera att underlaget är jämnt. Det gör du genom att föra en rätskiva över ytan. Underlaget ska inte variera mer än 3 mm i höjd på 2 meters mätlängd. Fyll ut eventuella svackor med spackel eller tillskurna bitar av lumppapp. Upphöjningar kan du slipa bort. Har du gjutna underlag i källar- eller markplan måste du spärra mot fuktvandring med åldersbeständig plast. Det måste du även göra om du har golvvärme. Ska du lägga golv på stumt underlag kan du välja underlagsfoam eller lumppapp för att dämpa stegljud. Vid sviktande underlag som till exempel linoleum ska du använda lumppapp. Om du lägger golvet i samma riktning som ljuset faller in från närliggande fönster syns skarvarna mindre. Är rummet avlångt blir resultatet bäst om du lägger golvet i den riktningen.

 
Om frågorna fortfarande är många, ta hjälp av en hantverkare. Vi hjälper dig med offerten!

Produkt 1-25 av 204

  1. 29 95 kr /st
    3-5 d
  2. Pris från
    29 95 kr /st
    3-5 d

Produkt 1-25 av 204