Fibergipsskiva Fermacell

12,5x600x2500 mm, proffsskiva med raka kanter
ART.NR: 07540
Proffsskivan ersätter de flesta traditionella lösningar i väggar, golv och tak.
Skivan fungerar såväl vanliga tak- och väggkonstruktioner som våtrumskonstruktioner.
Läs mer
st
Saldo i butik Välj butik
Välj butik för att se lagerstatus
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
Sök efter postnummer

Fibergipsskiva Fermacell

Skivan är universal och kan användas i hela huset där skivor skall monteras. Innerväggar, våtrumsväggar, golvkonstruktioner och tak. De naturliga råvarorna som består av 80% gips och 20% pappersfiber blandas med vatten och pressas under högt tryck till en homogen byggskiva utan tillsättning av bindemedel. Resultatet är en stark, robust och skruvfast gipsskiva, som med endast ett skivlager ersätter traditionella tvålagerslösningar. Skivan monteras på träreglar eller stålreglar med ett CC avstånd på 600 mm.

Användning

Skivan har många andra användningsområden och ersätter många traditionella olika lösningar till varje rum i huset. Skivan kan monteras som innerväggsskiva där den ersätter två lager av andra skivor. Prestandan i väggen i form av ljud, brand och skruvhållfasthet uppnås med bara en skiva.
Skivan har höga ljud och brandegenskaper. Stark att skruva upp saker i; 30 kg/skruv utan plugg, 50 kg med expanderande plugg.
Hårdgipsskruv duger utmärkt vid val av montering med skruv.

Skivan kan även användas som skiva i tak där ett fast gipstak önskas. Skivans skarvar limmas samman med Fermacell Greenline lim.

Klicka här för att se instruktionsvideo
Läs mer
Varumärke Fermacell
Leverantörens artikelnummer 07540

Inspireras av våra gör-det-själv guider

  • Våga vägra öppen planlösning och skapa nya rum med en rejäl innervägg. Men innan du slår dig ner i ditt splitternya bibliotek eller stänger in ungarna i lekrummet finns en hel del byggnadstekniska omständigheter att ta hänsyn till när du ska bygga innervägg.
  • Om du ska bygga nytt eller renovera hemma är gips ett utmärkt val. Det är ett oorganiskt, tungt och stumt material som har goda egenskaper avseende mögel, ljudreduktion, brandspridning och rörelsebeständighet. I vår guide visar vi våra bästa knep som du kan använda vid montage samt vad du ska tänka på när du ska välja vilken typ av gipsskiva du ska använda.
  • Öppna ytor är trevligt men ibland är det önskvärt eller till och med nödvändigt med ett extra rum i bostaden. Kanske har familjen fått tillökning, du behöver ett hemmakontor eller så har någon i familjen tagit upp intresset för fiol med mycket kvar att lära. Oavsett anledning är din lösning att bygga en ny innervägg som delar av ett större rum till två.
  • Idag är gipsskivan det populäraste ytskiktet på en innervägg då den är brandtålig, ljudisolerande, billig och enkel att montera. Gips började användas i stor utsträckning på 60-talet och började sakta men säkert ersätta spånskivor och board. I den här guiden ska vi visa hur du kan förnya ditt ytskikt med gipsskivor och hur du enkelt reparerar skador.