KÄHRS

Svenska golvtillverkaren Kährs har anor som sträcker sig enda tillbaka till mitten av 1800-talet. Genom sin lokala förankring i de småländska skogarna har Kährs vuxit till att bli en av världens största golvtillverkare och är dessutom stolt uppfinnare av den moderna lamellparketten.


Se hela sortimentet här


BJELIN

En modern uppstickare på den globala golvmarknaden är svenska tillverkaren Bjelin. Grundarna av Bjelin har inte bara uppfunnit klickgolvet som numera är vida erkänt och använt i hela världen, utan är även framtagarna till den patenterade tekniken Woodura® - en teknik som dels gör det möjligt att använda hela träd vid produktion och dels göra träet i golvet starkare. Perfekt ur hållbarhetsperspektiv och miljösynpunkt. För golv i härdat trä är ytan av golvet bestruken med en träpulverblanding som applicerats på träfiberskivan av golvet och därmed komprimerat samt härdat golvytan.

Bjelin erbjuder även stilrena parkettgolv där man naturligtvis även har sitt egna klicksystem – numera även applicerat på fiskbensparkett.


Se hela sortimentet här


MYFLOOR

MyFloor-kollektionen från tyska golvtillverkaren Swiss KronoTex är en modern samling av högkvalitativa laminatgolv med elegant design och autentiskt utseende. Oavsett om man föredrar livet vid havet eller urban stadsmiljö har MyFloor-golven precis rätt dekor, slitklass, eller funktion för att få fram önskvärt resultat vid valet av golv.

MyFloor består av 5 segment laminatgolv – alla med högsta slitklassningen på marknaden. Segmenten består av Lodge, Cottage, Chalet, Villa och Residence – alla med sin egna unika stil och känsla.


Se hela sortimentet här


BARLINEK

Med sina högkvalitativa parkettgolv till bästa pris är Barlinek ett givet inslag och en grundpelare i Byggmax butiks- och webbsortiment. Barlinek satsar brett på att vara en hållbar golvproducent med stort miljöansvar och planterar i dagsläget minst ett träd per varje sålt paket golv. Detta har lett till 15 miljoner planterade träd på bara ett fåtal år vilket mer än väl motsvarar ett par skogsområden och dessutom är ett vitalt inslag i Barlineks långsiktiga utvecklingsstrategi.


Se hela sortimentet här


CERAMICO SLIM

Ceramico Slim är den nya generationen designgolv från tyska golvproducenten Classen. Golven från denna kollektion är inte bara helt ekologiska och fria från PVC samt klor, utan även gjorda av trä från uteslutande hållbart skogsbruk.

Grunden i golven utgörs av trä där obehandlade träfibrer kapslas in med en polymer och därefter komprimeras samman till den nyutvecklade kärnan kallad Composite Solid Fibreboard (CSF). Kärnan utav CSF bidrar till att ljudvolymen relativt sett blir lägre vid användning av ett Ceramico-golv, samtidigt som golvet blir varmare att gå på än för ett vanligt laminatgolv. Ceramico-kollektionen är temperaturbeständig och dessutom 100% vattentätt, vilket gör att golven även kan användas i fuktiga utrymmen såsom kök och badrum. Värt att tänka på är även att samtliga golv i Ceramico-kollektionen är helt återvinningsbara.

Se hela sortimentet här


CLASSEN

En av världens ledande aktörer och producenter av exklusiva, moderna och hållbara laminatgolv. Classen erbjuder ett brett sortiment av marknadens bästa laminatgolv för vilket syfte man än önskar. Dessutom hämtas träet från golvet enbart från lokala aktörer precis bredvid produktionsfabrikerna i Tyskland.

Se hela sortimentet här