Byggstomme Attefallshus 27° 7200x3940 mm 28,36 m2

45x120 i uppreglade sektioner, 3.0 betongtegel
ART.NR: 687262563
En byggstomme ger en snabb start på er byggnation, stommarna kapas i datakap med exakt precision så allt passar perfekt vilket kommer underlätta under hela byggnationen. Vianvänder uteslutande svenskt virke med hög kvalité. Stommarna levereras i sektioner vilketgör det väldigt enkelt att resa upp sektionerna bredvid varandra och skruva dem tillsammans.
Läs mer
st
delivery-truck
Endast online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
close
Sök efter postnummer

Byggstomme Attefallshus 27° 7200x3940 mm 28,36 m2

Attefallsstomme
En byggstomme ger en snabb start på er byggnation, stommarna kapas i datakap med exakt precision så allt passar perfekt vilket kommer underlätta under hela byggnationen. Vianvänder uteslutande svenskt virke med hög kvalité. Stommarna levereras i sektioner vilketgör det väldigt enkelt att resa upp sektionerna bredvid varandra och skruva dem tillsammans. Stommarna är också förberedd med öppning för port, se ritningarna för storlek och placering. Det medföljer utförliga anvisningar och tips hur du enkelt monterar allttillsammans.

Grund
Innan stommen kan monteras krävs att en grund är gjord. Medföljande ritningar illustrerar och specificerar detaljerna för denna process.

Dimensioner och eventuellt isolering
Väggstommarna är byggda i sektioner med 45x120 reglar, alltså kan det isoleras med 120mm, önskas mer isolering rekommenderar vi att ni kompletterar med tex en så kalladinstallationsregel 45x45mm på insidan där även el och en extra 45mm isolering kan läggas. Takkonstruktionen består av färdiga takstolar som monteras på cc1200. Tänk på att reglerna om Attefallshus tillåter max 4m totalhöjd.

Övrig upplysning/tips
Attefallshus är en typ av komplementbyggnad som kan byggas utan bygglov på många tomter i Sverige. Attefallshuset får ha upp till 30m2 byggnadsarea och det kan byggas som en permanentbostad. Det finns även regler gällande placeringen på tomten. Kontakta er kommunens byggnadsnämnd för att ta reda på vad som gäller din fastighet. Enklare ritningar finns att tillgå för eventuell bygganmälan, se ritningar med benämningen ”Bygglov. Allt utom stommen är inplastat. Den är så skrymmande så det är svårt att plasta men ska ni inte börja bygga med en gång så rekommenderar vi att ni lägger över en presenning. Stommen tar inte skada om den blir blöt, det mesta av fukten hamnar bara på ytan av träet. När taket är på plats ventileras ev. fukt bort. Det som är inplastat är med en enklare plast så likadant där om ni inte tänkt börja med en gång.

Specifikationer

  • Ytterarea (m2): 28.36
  • Bredd (mm): 3940
  • Längd (mm): 7200
  • Höjd (mm): 3601
  • Väggstommar (mm): 45x120 i uppreglade sektioner
  • Taklutning (grader): 27
  • Snözon: 3.0 betongtegel
  • Dörrhål (dm): Finns öppning för port
  • Takstolar (mm): 45x145 i färdigkapade längder
OBS! Vi levererar tyvärr ej i dagsläget till Gotland.
Läs mer