Attefallshus

Ett attefallshus på tomten ger mer plats för familj, hobby eller gäster. Attefallshus har många användningsområden och kan användas som gästhus, bastu, förråd, ateljé eller första boendet till tonårsbarn. Vill du ha en knuttimrad stuga eller färdiga väggmoduler? Attefallshusen kommer i färdiga byggsatser, vilket gör det enklare att bygga. Det finns attefallshus med loft, eller hus med två ingångar så att du har plats för förråd också. Attefallshus är även perfekt på lantstället när familjen växer.

Attefallshus – en liten stuga på tomten

Attefallshus är stugor på 25 m2 eller 30m2 som du får bygga på din tomt utan att söka bygglov. Däremot måste du göra en bygganmälan till kommunen. En del av våra modeller tillverkas på beställning, men alla går att köpa online på byggmax.se. Vissa modeller har ett sovloft som gör att du har stora möjligheter att inreda på ett rymligt sätt, även om du har få kvadratmeter. Attefallshusen finns i bland annat knuttimrat virke, vissa har mindre fönster medan andra har stora fönsterpartier som ger ett stort ljusinsläpp. Vid leverans ingår alla delar och stugorna är klara att monteras.

Regler för uppförande av extrahus

Det finns några regler att ta hänsyn till innan du börjar bygga nya stugor och friggebodar på din tomt. Äger du ett en- eller tvåplanshus har du från och med 1 juli 2014 tillåtelse att bygga en stuga på max 25 m2 på tomten. Utöver detta får du även bygga en friggebod på max 15 m2 på din tomt. Innan du börjar bygga ditt Attefallshus måste du lämna in en bygganmälan som ska godkännas av din kommun, men bygglov krävs inte. I din bygganmälan ska du bifoga en ritning med exakta mått över stugans planlösning. Sådana finns här på hemsidan och går att ladda ner i PDF-format.

Sedan 1 mars 2020 har attefallshusen utökat sin tillåtna kvadratmeter till att omfatta upp till 30 m2. 5 m2 extra kan låta lite men gör skillnad då du får plats med både badrum och kök, så att du kan hyra ut den eller använda den som permanentbostad eller fritidshus. Om det finns ett loft får du ytterligare plats för säng eller förrådsutrymme. Även om huset inte kräver bygglov, så finns det regler att hålla sig till när man bygger ett extra hus, så ta reda på vilka byggregler som gäller för just ditt byggprojekt.

Attefallshus med plats för förvaring

Att ha mer plats hemma är aldrig fel. Det ger dig ordning och reda och mer plats för dina saker. Stora föremål som gräsklippare, cyklar och verktyg behöver ett bra förråd där man kan förvara och skydda dem från väder och vind. På Byggmax finns attefallshus som passar perfekt för förrådsförvaring. Du får en komplett monteringsanvisning som gör att ditt arbete blir betydligt enklare att utföra och vem vet, du kanske får en egen plats där du kan stå och snickra på fler projekt i framtiden.

Bygg huset själv och förläng sommaren

Sommaren är en härlig årstid och man vill gärna behålla den så länge det går. Med ett attefallshus kan du göra det. Att bygga ett uterum passar perfekt för att få en härlig plats att sitta i långt in på hösten. Här på Byggmax.se finns allt för att du ska lyckas med bygget. Våra gör-det-sjäv guider hjälper dig med bygget av ditt nya attefallshus. Få hjälp med allt från plintgrund till attefallshus, ventilation till attefallare, eller hur du installerar värmepump i ditt attefallshus.

Köp attefallshus till bra pris hos Byggmax

Köp attefallshus hos oss på Byggmax. Det är prisvärt och enkelt att bygga och du kommer att få stor glädje av det.

Vad är ett attefallshus?

Ett attefallshus är en mindre byggnad, vanligtvis använd som komplementbostadshus, gäststuga eller arbetsplats, som kan byggas på en befintlig tomt i Sverige utan att kräva bygglov, under vissa storleks- och användningsbegränsningar.

Får man bygga ett attefallshus utan bygglov?

Ja, i Sverige får man normalt sett bygga ett attefallshus utan bygglov om man följer satta krav. Alla de krav som gäller kan du hitta på Boverket. Du behöver inte ansöka om bygglov men det kan behöva göras en anmälan för både nybyggnad och tillbyggnad, kolla vad som gäller i just din kommun.

Hur stort får ett attefallshus vara?

I Sverige får ett attefallshus ha en yta upp till 30 kvadratmeter och inte mer än 4 meter högt.

Hur många attefallshus får man ha?

Du kan ha flera attefallshus på din tomt men tänk då på att de alla tillsammans inte får vara större än 30 kvm.

Får man bo permanent i ett attefallshus?

Nej, i Sverige får man normalt sett inte bo permanent i ett attefallshus. Det får användas för till exempel fritidsändamål eller som gäststuga, men inte som permanentbostad.

Får man ha ett kök i attefallshus?

Ja, det är tillåtet att ha ett kök och badrum i ett attefallshus i Sverige, även om det inte får användas som permanentbostad.

Filtrera

145 träffar

Sortera på
Vibostugan
95 899  kr
Palmako
65 695  kr
JM Stugor & Fritid
Finns i flera utföranden
Från 179 900  kr
Vibostugan
87 499  kr
JM Stugor & Fritid
Finns i flera storlekar
Från 189 900  kr
Baseco
101 995  kr
JM Stugor & Fritid
Finns i flera utföranden
Från 159 900  kr
Skånska Byggvaror
Kan anpassas efter egna önskemål
82 975  kr
Trähuset
155 299  kr
Trähuset
155 299  kr
Skånska Byggvaror
Kan anpassas efter egna önskemål
56 634  kr
Baseco
191 595  kr
Baseco
97 395  kr
JM Stugor & Fritid
Finns i flera utföranden
Från 164 900  kr
Baseco
147 099  kr
Baseco
124 859  kr
Vibostugan
107 299  kr
Trähuset
135 899  kr
Palmako
33 995  kr
Vibostugan
135 995  kr
Baseco
135 999  kr
Trähuset
170 799  kr
Palmako
77 695  kr
Skånska Byggvaror
Kan anpassas efter egna önskemål
74 743  kr