Hönshus

Ett stabilt och tryggt hönshus skyddar dina höns från rovdjur och dåligt väder samtidigt som det ger dem en skön plats att sova på och lägga ägg. Det är viktigt att hönshuset har en rejäl stomme och att hönsen har en helt skyddad plats att gå in i på natten.

Hur stort hönshus behöver jag?

Tänk på att det finns regler kring hönshållning och i vissa kommuner kan du behöva ansöka om bygglov. Det kan även finnas regler kring vart du får ha höns. Du får heller inte ha mer än 20 hönor per kvadratmeter yta, varje höna ska alltid ha tillgång till minst 0.3 meters bredd och 0.45 meters fri höjd. Men självklart är det bästa att de har mer yta att vara på än så. Räkna därför noga på hur stort hönshus du behöver för att hönsen ska må bra och trivas.

Köp hönshus hos Byggmax

Välkommen att kolla in vårt sortiment av hönshus som du kan köpa bekvämt från Byggmax. Kom in till din närmaste Byggmax-butik eller kolla här online för att se vilket hus till hönsen som vi kan erbjuda. Läs gärna mer i vår gör-det-själv guide bygga hönshus för tips för vad du ska tänka på när du bygger ett hus för hönsen.

Filtrera

2 träffar

Sortera på
Palmako
17 735 85  kr 19 706 50  kr
Plus
30 099  kr