Hönshus

Ett stabilt och tryggt hönshus skyddar dina höns från rovdjur och dåligt väder samtidigt som det ger dem en skön plats att sova på och lägga ägg. Det är viktigt att hönshuset har en rejäl stomme och att hönsen har en helt skyddad plats att gå in i på natten.

Hur stort hönshus behöver jag?

Tänk på att det finns regler kring hönshållning och i vissa kommuner kan du behöva ansöka om bygglov. Det kan även finnas regler kring vart du får ha höns. Du får heller inte ha mer än 20 hönor per kvadratmeter yta, varje höna ska alltid ha tillgång till minst 0.3 meters bredd och 0.45 meters fri höjd. Men självklart är det bästa att de har mer yta att vara på än så. Räkna därför noga på hur stort hönshus du behöver för att hönsen ska må bra och trivas.

Köp hönshus hos Byggmax

Välkommen att kolla in vårt sortiment av hönshus som du kan köpa bekvämt från Byggmax. Kom in till din närmaste Byggmax-butik eller kolla här online för att se vilket hus till hönsen som vi kan erbjuda. Läs gärna mer i vår gör-det-själv guide bygga hönshus för tips för vad du ska tänka på när du bygger ett hus för hönsen.

Hur många höns får man ha utan tillstånd?

Hur många höns du får ha utan tillstånd kan variera beroende på kommunala regler, men fyra höns anses vara sällskapsdjur. Bor du dock i ett tätbebyggt område brukar det krävas tillstånd oavsett antal höns. Att skaffa en tupp kräver alltid tillstånd.

Måste man ha isolerat hönshus?

Det inget krav på att ett hönshus måste vara isolerat men genom att isolera hönshuset vet du att dina höns har det så bra det bara kan. Isoleringen skyddar inte bara mot kyla på vintern utan även mot hög värme på sommaren.

Får man ha höns i sin trädgård?

Om du får ha höns i din trädgård beror helt på hur du bor. Bor du i tätbebyggt område krävs oftast tillstånd och vissa regler du bör följa. Kolla vad som gäller i just din kommun. Bor du på landet behövs oftast inget tillstånd.

Hur nära tomtgräns får man ha höns?

Avståndet till tomtgränsen för dina höns kan variera beroende på kommun, men det vanligaste kravet är minst 4,5 meter.

filter-white Filtrera

3 träffar

Sortera på
Palmako
Obehandlad
16 191  kr 17 990  kr
Hortus
Brun, træ
3 169  kr
Plus
30 099  kr