Byggstomme Attefallshus 22° 6000x3940 mm med Loft

Finns i flera varianter
ART.NR: 687262570
En byggstomme ger en snabb start på er byggnationen, stommarna kapas i datakap med exakt precision så allt passar perfekt vilket kommer underlätta under hela byggnationen. Vi använder uteslutande svenskt virke med hög kvalité. Stommarna med benämningen ”LV” levereras som lösvirkeskapad vilket innebär att ni själva får montera tillsammans väggstommarna efter medföljande ritningar.
Läs mer
Utförande:
Modell:
st
stock
Saldo i butik Välj butik
Denna produkt kan endast köpas online
delivery-truck
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
close
Sök efter postnummer

Byggstomme Attefallshus 22° 6000x3940 mm med Loft

Attefallsstomme
En byggstomme ger en snabb start på er byggnationen, stommarna kapas i datakap med exakt precision så allt passar perfekt vilket kommer underlätta under hela byggnationen. Vi använder uteslutande svenskt virke med hög kvalité. Stommarna med benämningen ”LV” levereras som lösvirkeskapad vilket innebär att ni själva får montera tillsammans väggstommarna efter medföljande ritningar. Detta gör att det krävs lite mera kunskap/erfarenhet men samtidigt blir det då väldigt enkelt om ni tex själva vill modifiera något i samband med hopsättningen, tex anpassa med dörr och fönsterhål mm, sen är det bara att resa upp sektionerna bredvid varandra och skruva dem tillsammans. Det medföljer utförliga anvisningar och tips hur du enkelt monterar allt tillsammans.

Grund
Innan stommen kan monteras krävs att en grund är gjord. Medföljande ritningar illustrerar och specificerar detaljerna för denna process.

Dimensioner och eventuellt isolering
Väggstommarna är byggda i sektioner med 45x95 reglar, alltså kan det isoleras med 95mm, önskas mer isolering rekommenderar vi att ni kompletterar med tex en så kallad installationsregel45x45mm på insidan där även el och en extra 45mm isolering kan läggas. Takkonstruktionen består av en mittgående limträbalk i nock och en limträpelare, takåsarna som ligger över är 45x215 mm cc1200. Tänk på att reglerna om Attefallshus tillåter max 4m totalhöjd.

Övrig upplysning/tips
Attefallshus är en typ av komplementbyggnad som kan byggas utan bygglov på många tomter i Sverige. Attefallshuset får ha upp till 30m2 byggnadsarea och det kan byggas som en permanentbostad. Det finns även regler gällande placeringen på tomten. Kontakta er kommunens byggnadsnämnd för att ta reda på vad som gäller din fastighet. Enklare ritningar finns att tillgå för eventuell bygganmälan, se ritningar med benämningen ”Bygglov”. Allt utom stommen är inplastat. Den är så skrymmande så det är svårt att plasta men ska ni inte börja bygga med en gång så rekommenderar vi att ni lägger över en presenning. Stommen tar inte skada om den blir blöt, det mesta av fukten hamnar bara på ytan av träet. När taket är på plats ventileras ev. fukt bort. Det som är inplastat är med en enklare plast så likadant där om ni inte tänkt börja med en gång.

Läs mer