Byggstomme Attefallshus Lösvirke 10° 7200x3940 mm

Finns i flera modeller
ART.NR: 687262566
En byggstomme ger en snabb start på er byggnationen, stommarna kapas i datakap med exakt precision så allt passar perfekt vilket kommer underlätta under hela byggnationen. Vi använder uteslutande svenskt virke med hög kvalité. Stommarna med benämningen ”LV” levereras som lösvirkeskapad vilket innebär att ni själva får montera tillsammans väggstommarna efter medföljande ritningar.
Läs mer
Modell:
st
stock
Saldo i butik Välj butik
Denna produkt kan endast köpas online
delivery-truck
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
close
Sök efter postnummer

Byggstomme Attefallshus Lösvirke 10° 7200x3940 mm

Attefallsstomme
En byggstomme ger en snabb start på er byggnationen, stommarna kapas i datakap med exakt precision så allt passar perfekt vilket kommer underlätta under hela byggnationen. Vi använder uteslutande svenskt virke med hög kvalité. Stommarna med benämningen ”LV” levereras som lösvirkeskapad vilket innebär att ni själva får montera tillsammans väggstommarna efter medföljande ritningar. Detta gör att det krävs lite mera kunskap/erfarenhet men samtidigt blir det då väldigt enkelt om ni tex själva vill modifiera något i samband med hopsättningen, tex anpassa med dörr och fönsterhål mm, sen är det bara att resa upp sektionerna bredvid varandra och skruva dem tillsammans. Det medföljer utförliga anvisningar och tips hur du enkelt monterar allt tillsammans.

Grund
Innan stommen kan monteras krävs att en grund är gjord. Medföljande ritningar illustrerar och specificerar detaljerna för denna process.

Dimensioner och eventuellt isolering
Bjälklagsreglarna är 45x170 mm är en bra dimension som också möjliggör till att isolera rejält. Väggstommarna är byggda i sektioner med 45x95 reglar, alltså kan det isoleras med 95mm, önskas mer isolering rekommenderar vi att ni kompletterar med tex en så kallad installationsregel 45x45mm på insidan där även el och en extra 45mm isolering kan läggas. Takkonstruktionen består av takreglar på 45x220 mm cc600. Tänk på att reglerna om Attefallshus tillåter max 4m totalhöjd.

Övrig upplysning/tips
Attefallshus är en typ av komplementbyggnad som kan byggas utan bygglov på många tomter i Sverige. Attefallshuset får ha upp till 30m2 byggnadsarea och det kan byggas som en permanentbostad. Det finns även regler gällande placeringen på tomten. Kontakta er kommunens byggnadsnämnd för att ta reda på vad som gäller din fastighet. Enklare ritningar finns att tillgå för eventuell bygganmälan, se ritningar med benämningen ”Bygglov". Båda paketen är inplastade med en enklare plast. Vi rekommenderar att ni lägger över en presenning om ni inte ska börja bygga med en gång.

Läs mer