Byggstomme Friggebod 6° 4500x3190 mm

Finns i flera varianter
ART.NR: 687262592
En byggstomme ger en snabb start på er byggnation, stommarna kapas i datakap med exakt precision så allt passar perfekt vilket kommer underlätta under hela byggnationen. Vi använder uteslutande svenskt virke med hög kvalité. Stommarna med benämningen ”LV” levereras som lösvirkeskapad vilket innebär att ni själva får montera tillsammans väggstommarna efter medföljande ritningar.
Läs mer
Utförande:
Modell:
st
stock
Saldo i butik Välj butik
Denna produkt kan endast köpas online
delivery-truck
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
close
Sök efter postnummer

Byggstomme Friggebod 6° 4500x3190 mm

Friggebodsstomme i färdiga sektioner / Friggebodsstomme LV = Lösvirkeskapad
En byggstomme ger en snabb start på er byggnation, stommarna kapas i datakap med exakt precision så allt passar perfekt vilket kommer underlätta under hela byggnationen. Vi använder uteslutande svenskt virke med hög kvalité. Stommarna med benämningen ”LV” levereras som lösvirkeskapad vilket innebär att ni själva får montera tillsammans väggstommarna efter medföljande ritningar. Detta gör att det krävs lite mera kunskap/erfarenhet men samtidigt blir det då väldigt enkelt om ni tex själva vill modifiera något i samband med hopsättningen, tex göra hål för fönster/ dörr mm, sen är det bara att resa upp sektionerna bredvid varandra och skruva dem tillsammans. Det medföljer utförliga anvisningar och tips hur du enkelt monterar allt tillsammans.

Grund
Innan stommen kan monteras krävs att en grund är gjord. Medföljande ritningar illustrerar och specificerar detaljerna för denna process.

Dimensioner och eventuellt isolering
Väggstommarna är byggda i sektioner med 45x95 reglar, alltså kan det isoleras med 95mm, önskas mer isolering rekommenderar vi att ni kompletterar med tex en så kallad installationsregel 45x45mm på insidan där även el och en extra 45mm isolering kan läggas. Takkonstruktionen består av takreglar på 45x170 mm cc600. Tänk på att reglerna om Friggebod tillåter max 3m totalhöjd.

Övrig upplysning/tips
Friggebod är en benämning av ett bygglovsfritt komplementshus på en befintlig fastighet som får vara högst 15 m2 och den total byggnadshöjden 3 m. Det finns även regler gällande placeringen på tomten. Kontakta er kommunens byggnadsnämnd för att ta reda på vad som gäller din fastighet. Allt utom stommen är inplastat. Den är så skrymmande så det är svårt att plasta men ska ni inte börja bygga med en gång så rekommenderar vi att ni lägger över en presenning. Stommen tar inte skada om den blir blöt, det mesta av fukten hamnar bara på ytan av träet. När taket är på plats ventileras ev. fukt bort. Det som är inplastat är med en enklare plast så likadant där om ni inte tänkt börja med en gång.

Läs mer