Fasadgrund Sadolin

Finns i flera storlekar
ART.NR: 196004
Sadolin Fasadgrund är en grundfärg avsedd för porösa och sugande puts- och betongytor.
Läs mer
st
stock
Saldo i butik Välj butik
Välj butik för att se lagerstatus
delivery-truck
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
close
Sök efter postnummer

Fasadgrund Sadolin

Fasadgrund är en alkalibeständig grundfärg med utomordentlig inträngning på sugande ytor av betong och puts utomhus. Fasadgrund säkrar en optimal vidhäftning och jämnare insugning på efterföljande behandlingar.

Målning med Sadolin Fasadgrund

Förbehandling

Underlaget ska vara väl rengjort och genomtorrt. Det är även viktigt att underlaget är väl bundet och fast. Avlägsna betongslam, formoljor och lösa sandkorn.

Grundmålning

Fasadgrund appliceras tills underlaget blir mättat utan att bilda film. Dvs. Fasadgrunden ska sugas in helt i underlaget. Har inte detta skett efter max 15 min, ska överflödet torkas bort.

Applicera fasadgrunden med pensel, roller eller spruta. Torktiden är 1 timme och grundfärgen är övermålningsbar efter två timmar.

Hälsa och miljö

  • Flytande färgrester och tvättvätska får inte hällas ner i avloppet utan ska lämnas till miljöstation.
  • Se även information i Säkerhetsdatabladet.

Läs mer
Skyddsangivelser
P101
Ha förpackningen eller etiketten till hands om du måste söka läkarvård.
P102
Förvaras oåtkomligt för barn.
P262
Får inte komma i kontakt med ögonen, huden eller kläderna.
P312
Vid obehag, kontakta GIFTINFORMATIONSCENTRAL eller läkare.
P501
Innehållet/behållaren lämnas till din lokala återvinningscentral.
Varumärke Sadolin
Leverantörens artikelnummer 5063216

Inspireras av våra gör-det-själv guider

  • Oavsett om din altan är nybyggd eller har några år på nacken är rengöring och underhållet viktigt, och det är inte för sent att även om du slarvat under några år. Det finns flera sätt att underhålla en altan där en altantvätt med såpa och inoljning med trallolja fungerar väldigt bra. Med vår guide får du veta hur du ska gå tillväga för att rengöra trall så du kan njuta av en altan som känns som ny år efter år!
  • Att måla sin fasad av nyuppsatt panel är ett jobb som snabbt ger ett tydligt resultat och dessutom skapar ett gott skydd för lång tid framöver. Se till att planera jobbet väl och ha rätt utrustning till hands så kommer du snart att kunna få njuta av ett vackert och hållbart resultat. Bjud gärna in lite vänner att hjälpas åt och måla så blir arbetet både roligare och går fortare.
  • Funderar du på att måla ditt nya staket eller är det dags att måla om ditt befintliga? Det finns några bra saker att tänka på beroende om staketet är byggt med tryckimpregnerat eller obehandlat virke samt om det tidigare varit målat. Vi visar hur du lyckas med att få ett snyggt och hållbart resultat, vilket är viktigt med tanke på hur utsatt ett staket är.