STUGA IRENE 13,9 PALMAKO

13,9 m2, obehandlat trä
ART.NR: 7103731

Stugan Irene från Palmako är en knuttimrad stuga med maximalt ljusinsläpp. Med stora fönster åt tre håll och delar av taket i vit kanalplast/polykarbonat, utnyttjas dagsljuset för att skapa ett fantastiskt ljus och härlig känsla.
Läs mer
st
stock
Saldo i butik Välj butik
Denna produkt kan endast köpas online
delivery-truck
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
close
Sök efter postnummer

STUGA IRENE 13,9 PALMAKO

Stugan Irene från Palmako är en knuttimrad stuga med maximalt ljusinsläpp. Med stora fönster åt tre håll och delar av taket i vit kanalplast/polykarbonat, utnyttjas dagsljuset för att skapa ett fantastiskt ljus och härlig känsla. Dubbeldörrarna kan öppnas upp och sudda ut gränsen mellan inne och ute. En perfekt plats för att samla dina nära och kära i din trädgård, eller kan användas som gästhus.

Stugan är tillverkad i långsamtväxande nordisk gran, ett hållbart material med hög kvalitet och särskilt anpassat för de tuffa svenska väderförhållandena. Att knuttimra är det mest traditionella sättet att bygga stugor och har fortfarande många fördelar som exempelvis att du helt slipper skruvar och spik för att bygga ihop väggarna. Det är en teknik som är enkel även för dig helt utan byggerfarenhet. Stugan levereras i delar som knuttimras ihop och med alla nödvändiga fästelement inkluderade. Alla övriga detaljer är färdigkapade vilket gör den enkel att bygga ihop på rätt sätt. Stugan är tillverkad av 34 mm knuttimmer med vindtäta dubbelhaksknutar och 70 cm takutsprång över entrén. Den har en helglasad och spröjsad pardörr med limträkarm, cylinderlås och rostfri plåt som skyddar tröskeln. 2 utgående spröjsade panoramafönster och 4 stora polykarbonatplastpaneler ger dig extra mycket ljusinsläpp. Kraftiga djupimpregnerade grundbalkar som ger huset stabilitet och lång livslängd.

För att få en komplett stuga behöver du köpa till:

  • 1x Takspik
  • 4x Underlagspapp
  • 4x SBS Takpapp eller 7x Shingles – välj passande färg
  • 1x Takavvattning

Varför underlagspapp?

Det finns många olika yttertak, t ex takpannor, plåt, takpapp och takshingel. De flesta yttertaken är inte 100% täta i sig och måste ha ett komplement för att få till ett helt tätt och torrt tak. Regn och smältvatten från snö kan tränga sin in under yttertaket. Det kan också bildas kondens under plattorna som kan skapa problem.

Underlagspappens främsta uppgift är alltså att avleda vatten och skydda takets träpanel mot snö, regn, drivvatten och kondens, som kan söka sig in under det övre taktäckningsmaterialet som utgör själva tätskiktet.

Underlagspappen spikas eller häftas på råspont eller annat underlag av trä.

Underlagspapp, precis som namnet antyder, är alltså inte avsedd att användas som enda taktäckning.

Tillhörande golv ingår.

Garanti 5 års garanti.

Ingår

- Väggdetaljer med dubbelhaksknutar
- Impregnerade grundbjälkar
- Tak och golv
- Polykarbonatplast
- Skyddstak
- Dörrkarm av limträ
- Låg metallbelagd tröskel
- Glasad dubbeldörr och fönster med spröjs
- Cylinderlås
- Förankringsstänger
- Monteringsbeslag

Leveransinfo

Skrymmande artiklar från denna leverantör lossas med lastbil med påhängstruck i området söder om postnummer 78 000. Chauffören lastar av så nära som möjligt på önskad plats. Bor du ovanför postnummer 78 000 så kommer chaufför att kontakta dig med information on hur varan kan lossas.v av spontade brädorOBS! Huset levereras omålat! Takbeläggning ingår inte i leveransen, men finns att köpa som tillval.
Läs mer
Varumärke Palmako
Leverantörens artikelnummer 102331