Friggebod Rasken 10-2 Trähuset

10 kvm, obehandlad, isolerglas
ART.NR: 7103191
Charmig ministuga från Trähuset av hög kvalitet med sadeltak och brutet entrétak över en liten entréveranda som ger byggnaden en helt egen karaktär.
Läs mer
st
delivery-truck
Endast online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
close
Sök efter postnummer

Friggebod Rasken 10-2 Trähuset

Charmig ministuga från Trähuset av hög kvalitet med sadeltak och brutet entrétak över en liten entréveranda som ger byggnaden en helt egen karaktär. Boden är 10 kvm yttermått. Huset levereras med varmförrådsdörr 18°, 80x185 cm och två öppningsbara fönster, 80x100 cm.

Monteringsfärdig

Komplett monteringsanvisning samt bygglovsritning medföljer samt finns att ladda ner som pdf. Alla delar ingår i leveransen. Väggblocken är numrerade och färdiga att resa och det är enkelt att bygga huset steg för steg efter monteringsanvisningen. Panelen kommer i lösvirke.Ha alltid en presenning beredd för överraskande regnskurar. Alla delar är obehandlade. Ett bra tips är därför att behandla utsatta delar vartefter för bästa livslängd. Grundolja, utegrundfärg och täckfärg är bra att ha tillgängligt redan när huset sätts upp. Dörren är en 18 graders dörr av högkvalitet vilket innebär att den lämpar sig för utrymme där differensen mellan ytter och innertemperaturen är max 18 grader.
Taket av råspont kläs med papp, schingel eller plåt. Takbeläggning ingår inte. Ett gott råd är att försöka få på takbeläggningen så fort som möjligt.

Isolering

Isolering ingår inte, men det är lätt att regla upp och isolera med mineralull och klä insidan med plywood, OSB-skiva eller gips. Byggskivorna ökar dessutom väggarnas stabilitet. För bättre isolering går det att öka med ytterligare 50 mm mineralull på korsade reglarna för att minimera köldbryggor. Trossbottenskivor ingår inte. Välj gärna fibercementbaserade trossbottenskivor som inte är känsliga för fukt och algpåväxning.

Grundläggning

Grund ingår inte i paketet. På stabil och väldränerad mark kan grundläggningen göras enkel. Gräv bort matjorden på en yta lite större än husets golvmått. Gräv minst ett spadblad djupt. Lägg en markduk på botten och därefter grus minst 150 mm och komprimera väl. Om marken är väldränerad räcker det med trädgårdsplattor och lättklinkerblock som grundstenar annars är det säkrast att gjuta plintar. Ställ ut blocken enligt ritningen. Väg av och justera stenarna så att bärlinorna kommer helt i våg även sinsemellan. Placera en bit syllpapp mellan trävirket och grundstenarna.

Friggebod

I detaljplanerat område får du uppföra fritt antal friggebodar som sammanlagt är max 15 kvm utan byggnadslov. När det gäller byggnadens yta räknar många kommuner in användbar taktäckt uteplats i byggarean. Byggnadsnämnden i din kommun kan informera.

Förpackning och leverans

Trähusets stugor är förpackade så att dom kan lagras minst upp till fem år med tillsyn utomhus. Paketen ska inte förvaras inomhus i värme. Dörrpaketet bör ligga under tak det står på paketet.

Alla kollin har pallar monterat under för att ställas direkt på marken. Inga åtgärder behöver göras mer än att skotta bort snön där paketen ska stå. Stugorna levereras till slutkund med en kranbil om inget annat är avtalat.

Kranens arm räcker ca 12 meter.

Tekniska data

Byggarea: 10 kvm
Golvyta: 9,5 kvm
Längd (yttermått): 3690 mm
Bredd (yttermått): 2684 mm
Höjd (yttermått): 2950 mm
Vägghöjd inne: 2150/2500 mm
Väggreglar: 45x70 mm
Ytterpanel: 20x120 mm
Tak: 22x95 mm råspont
Takreglar: 45x145 mm
Taklutning: 21 grader
Takyta: 16 kvm
Takbeläggning: ingår ej
Dörr: varmförrådsdörr 18°, 800x1850 mm
Dörrhandtag, låscylinder: ingår ej
Fönster: 2 st 800x1000 mm, isolerglas
Golvbjälkar: 45x145 mm
Golv: 22x95 mm råspont


OBS! Vi levererar tyvärr ej i dagsläget till Gotland.
Läs mer
Varumärke Trähuset
Leverantörens artikelnummer 2045