Skjutdörr Vinter 2 delar Aluwhite

Finns i flera varianter
ART.NR: 687173132
Aluwhite Vinter skjutbart parti passar dig som vill ha ett uterum eller vinterträdgård som kan användas året runt som ett extra uppvärmt rum.
Läs mer
Bredd:
Modell:
st
stock
Saldo i butik Välj butik
Denna produkt kan endast köpas online
delivery-truck
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
close
Sök efter postnummer

Skjutdörr Vinter 2 delar Aluwhite

Aluwhite Vinter skjutbart parti passar dig som vill ha ett uterum eller vinterträdgård som kan användas året runt som ett extra uppvärmt rum. Aluwhite Vinter skjutbart parti är en svensktillverkad kvalitetsprodukt anpassad för det nordiska klimatet. 2-glas säkerhetsisolerglas med argongasfyllning, inre glaset är energiglas. Karmen monteras i ett och samma stycke och har bruten köldbrygga för bästa täthet och U-värde. Även luckorna har bruten köldbrygga. Till samtliga luckor ingår hakregellås med infälld snäppfunktion på insidan. En av luckorna har ett hakregellås med genomgående cylinder för låsning även utifrån.

Rättvänt eller Spegelvänt
Skjutbara dörrar och fönster beställs och monteras rättvända eller spegelvända. I ett rättvänt parti är den yttre luckan placerad till höger, utifrån sett. I ett spegelvänt parti är den yttre luckan placerad till vänster, utifrån sett. Luckan på det yttre spåret har ett draghandtag med integrerat hakregellås. Denna dörr är den som alltid används som gångdörr. Luckan på det inre spåret har inte något handtag på utsidan. Vid ett bredare uterum där man har två stycken partier placerade bredvid varandra med en pelare mellan partierna kan det vara lämpligt at välja ett rättvänt och ett spegelvänt parti på var sida om mittpelaren så att de yttre luckorna möts på samma spår vid stolpen i mitten av rummet. Även sidopartier är viktigt att man tänka på hur man vill öppna, om de ska skjutas åt vänster eller höger. Utifrån sett: – Om luckan skall skjutas åt vänster = Rättvänt – Om luckan skall skjutas åt höger = Spegelvänt Aluwhite Vinter är inte anpassat för montering i husfasad.

Bredd och höjd
Aluwhite Vinter finns i ett antal standardmått. Partiernas storlek är anpassad efter hålmåttet. Exempel: Jag har mätt upp bredden 2200 mm och höjden 2100 mm mellan pelarna/reglarna (hålmåttet) i mitt uterum. Då ska parti 2200 x 2100 mm beställas: Drevmån är medräknat för att partiet ska kunna isoleras på bästa sätt.

Teknisk Information
Höjd: 2100 mm Bredd: Finns i ett antal olika breddmått Glas: Säkerhetsisolerglas, D4-16, 2-glas med argongasfyllning. U-värde: 1,1 Säsong: Året runt. Kulör: Vit, RAL 9010-PS

Övrigt
Profilerna tillverkas av kraftig aluminium för bästa stabilitet och utseende. Skena av kraftig aluminium med en slitstark aluminiumräls i golvskenan. Köldbryggebrutna aluminiumprofiler. Runtomliggande karm för bästa täthet och U-värde. Hakregellås med infälld snäppfunktion på insidan och ett cylinderlås på utsidan. Borstlister runt om varje enhet. Inkapslat hjulhus med kullagrade rostfria tandemhjul. Levereras i standardmått.

Övrig Information
Förberedelser inför montering. Hålmåttet är det samma som partiets exakta mått i bredd och höjd. (stumma mått) Drevmån är medräknat i dessa mått. OBS! Drevning/Isolering och foder för insida och utsida ingår ej! Läs hela monteringsanvisningen innan montering påbörjas.

Läs mer
Varumärke Aluwhite

Inspireras av våra gör-det-själv guider

  • Även det enklaste uterum kan förlänga både sommarkvällarna och hela utesäsongen, samt göra dig mindre beroende av vädret. Taket gör att du slipper både regn och kvällens dagg samtidigt som glaspartierna gör att du slipper blåsten, men ändå kan njuta av utsikten. Med skjutdörrar av glas så smälter innemiljön ihop med trädgården utanför och gör det lätt att öppna upp en hel vägg.
  • Har du redan en fin uteplats under tak så kan du med enkla medel förlänga både sommarkvällarna och hela utesäsongen, samt bli mindre beroende av vädret. Genom att montera skjutdörrar och kanske komplettera med en bit vägg, så kan du enkelt bygga om din nuvarande uteplats till ett uterum. Därmed ökar du nyttan med din uteplats rejält och gör dessutom att dina utemöbler kommer att hålla längre.