Snickerigrund Matt Vit Sadolin

Finns i flera storlekar
ART.NR: 188901
Sadolin Snickerigrund är en snabbtorkande grundfärg för målning av snickerier och träpanel inomhus.
Läs mer
Välj kulör:
Vit
Välj valfri
Välj valfri

Anpassningsbara alternativ:

st
stock
Saldo i butik Välj butik
Välj butik för att se lagerstatus
delivery-truck
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
close
Sök efter postnummer

Snickerigrund Matt Vit Sadolin

Sadolin Snickerigrund är en Svanenmärkt vattenburen och snabbtorkande grundfärg avsedd för målning av snickerier och träpanel inomhus. Den utmärkta vidhäftningen gör att Sadolin Snickerigrund oftast kan användas vid målning på svåra underlag som laminat, keramiska plattor, hård PVC, härdlackerade snickerier, med mera. OBS! Provmåla alltid svåra underlag på en mindre, undanskymd yta först.

Målning med Sadolin Snickerigrund

Ytan ska vara ren, torr och dammfri när du börjar måla. Blanka hårda ytor slipas så att de blir matta, vilket gör att färgen fäster bättre. Sadolin Snickerigrund appliceras flödigt för att ge bästa utflytning och fyllighet. På sugande underlag bör snickerigrunden förtunnas med 10% vatten. Vid nymålning av obehandlade snickerier ska eventuella kvistar isoleras med Sadolin Kvistlack två gånger. Därefter grundas ytan med Sadolin Snickerigrund. Om spackling behövs så görs det efter grundning. Slipa sedan av ytan med fint sandpapper och damma av väl. Färdigstryk sedan två gånger med vald färdigstrykningsfärg.

Sadolin Snickerigrund torkar på 2 timmar. Den är övermålningsbar efter 16 timmar. Används pensel, roller eller spruta vid applicering. Verktygen rengörs med såpvatten.

Hälsa och miljö

  • Denna produkt uppfyller kraven för EU-Blomman och Svanenmärkning.
  • Färgskikt kan vid slipning eller behandling med värmepistol avge hälsofarligt damm och/eller ångor. Arbeta i ventilerade utrymmen och använd lämplig personlig skyddsutrustning (andningsskydd) vid otillräcklig ventilation.
  • Flytande färgrester och tvättvätska får inte hällas ner i avloppet utan ska lämnas till miljöstation.
Se även information i Säkerhetsdatabladet.

Läs mer
Skyddsangivelser
P101
Ha förpackningen eller etiketten till hands om du måste söka läkarvård.
P102
Förvaras oåtkomligt för barn.
P262
Får inte komma i kontakt med ögonen, huden eller kläderna.
P312
Vid obehag, kontakta GIFTINFORMATIONSCENTRAL eller läkare.
P501
Innehållet/behållaren lämnas till din lokala återvinningscentral.
Varumärke Sadolin
Leverantörens artikelnummer 5143515

Inspireras av våra gör-det-själv guider

  • Det är viktigt att inspektera fönstren noga för att veta vilka åtgärder som ska tas. Mindre rötskador kan enkelt gröpas ur och fyllas i igen men det blir svårare när större ytor, speciellt de som är strukturerade är skadade. Då behövs en större del av fönstret sågas ut och en matchande ersättningsbit tillverkas till samma form och limmas dit.
  • Innan du kan börja med själva målningen måste du också veta med vilka verktyg du ska applicera färgen med. Valet av pensel, tillsammans med förarbetet har en stor betydelse på resultatet då penslar av olika kvalitet sprider ut färgen och fördelar den olika bra. En bra pensel är en god investering för att få ett bra resultat och kan användas till andra måleriprojekt om du tvättar den noga. Både storleken och formen på penseln ska anpassas till det som ska målas. Välj till exempel en rund pensel för svåråtkomliga ytor och en flatare pensel till större släta ytor. Leta efter penslar av natur- eller blandborst och kombinera detta med en lackroller för att kunna täcka stora ytor.