Tvärås med Fästen Aluwhite

Finns i flera längder
ART.NR: 687173960
Vitlackerade tvärreglar i aluminium.
Läs mer
Längd:
st
delivery-truck
Endast online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
close
Sök efter postnummer

Tvärås med Fästen Aluwhite

Vitlackerade tvärreglar i aluminium. Med hjälp av aluminiumåsar avlastar du ditt kanaltak från tunga snölaster. Tväråsarna skruvas med aluminiumvinklar i takstolarna. Till 10 mm och 16 mm kanalplast i standardbredd väljs 1050 mm aluminiumås. Vid 32 mm och 55 mm kanalplast i standardbredd väljs 1250 mm.

Aluminiumåsar / Tväråsar
Till Kanaltak eller Kanalplasttak som det även benämns, behövs det en konstruktion som taket vilar på. Detta består av till exempel en limträstomme, takstolar och tväreglar. Själva tvärreglarna placeras mellan takstolarna och här är det viktigt att se till att rekommendationerna för respektive skivtjocklek följs. Bra att tänka på är snölastzoner. I område med mycket snö är det viktigt att konstruktionen klarar snölaster. Här är aluminiumåsarna/tvärreglarna en viktig del för den optimala bärigheten. Aluminiumåsarna är tillverkade av vitlackerad aluminium och levereras med aluminiumvinklar. Aluminiumvinklarna skruvas både i takstolsregeln och aluminumåsen. Kanalplastskivor består av olika standardbredder beroende på kanalskivans tjocklek.

Övrigt
Färg: Vitlackerad Material: Aluminium Levereras med aluminiumvinklar för infästning i takregel. Anpassad för bredd på kanalplastskiva: 1050mm eller 1250mm. Enkelt att kapa själv vid mindre mått.

Montering – Läs alltid igenom monteringsanvisningen innan du monterar.
Börja med att mäta ut fästvinkelns placering. Aluminiumåsen ska linjera med höjden på takregeln. Mät ut fästvinklens höjd. Denna är lägre än aluminiumprofilen/aluminiumåsens höjd. Aluminiumåsen ska linjera med höjden på takregeln. Montera fästvinklarna mitt emot varandra på limträbalkarnas sidor med skruvar. Markera fixeringshålet i fästvinkeln för den lodrätt dragna skruven. Förborra hålet, borr 3,5mm. Placera aluminiumåsen på plats och fixera läget med en skruvtving och skruva fast fixeringsskruvarna. Använd aluminiumåsen som avståndsmall för c/c (centrummått till centrummått) på limträbalkarna. Åsarna har mått så att de passar till 42 och 56 mm:s balkar, samt 1050 och 1250 mm breda skivor. Justera till exakt mått c/c 1070mm respektive 1270mm. Limträbalkar håller oftast inte exakt nominella mått utan är någon mm smalare. (uppstår vid renhyvlingen). Om du ska bygga ett uterum eller byta ditt kanalplasttak så kan det vara bra redan i planeringen att tänka på att komplettera med tvärreglar.

Läs mer
Varumärke Aluwhite