Svalkande tips för varma dagar | ByggmaxSvalkande tips för varma dagar | Byggmax

Sänk inomhustemperaturen effektivt med våra tips

Här ger vi dig några snabba tips på hur du kan bäst kan svalka ner dig när värmeböljan kommer!

När värmeböljan sköljer över oss vill man snabbt kunna sänka sin inomhustemperatur. Några snabba tips är att alltid se till att hålla fönster och dörrar stängda under dagen medan det är varmt ute. Genom att öppna fönster och dörrar så låter man nämligen den varma luften komma in, även om det kan kännas skönt att få in luft. Ett bättre alternativ är i stället att vädra ut ordentligt senare på kvällen när utetemperaturen har sänkts. Genom att skapa korsdrag får du en bra cirkulation på luften! Att stänga ute solen med hjälp av markiser, persienner och gardiner är också ett effektivt sätt att hålla värmen borta och ute från huset/lägenheten.

I vårt sortiment hittar du både fläktar, AC, luftkonditionering, luftkylare och luftvärmepumpar.

Svalkande tips för varma dagar | ByggmaxSvalkande tips för varma dagar | Byggmax
Luftvärmepump kan kyla | ByggmaxLuftvärmepump kan kyla | Byggmax

Tänk på att luftvärmepumpar även kan kyla

En luftvärmepump är ett effektivt uppvärmningssystem som många väljer att installera just för att det kan hjälpa till att sänka energikostnaderna. Det många inte tänker på är att en luftvärmepump även kan användas för att kyla ned din inomhustemperatur när det är varmt ute. Genom att ställa in kyl-läget på din luftvärmepump så kan du snabbt få en svalare och behagligare luft inomhus.

För att nedkylningen ska vara så effektiv och energisnål som möjligt är det viktigt att tänka på att dörrar och fönster är stänga i det rummet/rummen du vill kyla ned. Om det är svalare ute någon dag så är det mer energieffektivt att vädra ut innan du sätter i gång luftvärmepumpen.

Fläktar | ByggmaxFläktar | Byggmax

En fläkt ger skön svalka

Att investera i en fläkt är ett bra alternativ för att skapa skön svalka inomhus. Dessutom finns det fläktar i många olika prisklasser. En fläkt är ett effektivt alternativ för dig som vill ha svalka i ett mindre utrymme och passar bra för nätterna eller kvällarna när du är i sovrummet eller vardagsrummet. Stäng av fläkten när du lämnar rummet.

Placera fläkten svalt 

För att skapa bästa förutsättningarna - placera fläkten på en så sval plats som möjligt. Ett tips är att ställa vattenflaskor som legat i frysen framför fläkten, på så sätt får du en kall cirkulerande luft.

Fläktar med olika funktioner

Många fläktar är idag utrustade med praktiska funktioner såsom att man kan ställa in hur fläkten ska röra sig/rotera. Hos oss hittar du även smarta fläktar med trådlös användning som styrs via appar.

Luftkonditionering och luftkylare

Med luftkonditionering/AC och luftkylare kan du snabbt sänka inomhustemperaturen under varma sommardagar. Air condition fungerar genom att den varma luften kyls ned med hjälp av ett kylmedel. AC finns både i mindre och portabla varianter samt i stora, fasta systemvarianter. De stora fasta varianterna kommer oftast med en tillhörande frånluftsslang som för ut den varma inomhusluften. Luftkonditionering är effektivt och kan användas för att kyla ned stora utrymmen.

Portabel AC

En portabel luftkonditionering är smidig för dig som vill kunna kyla ned ett mindre utrymme och flytta runt AC:n mellan olika rum eller fastigheter. En portabel AC tas enkelt bort när den inte längre används.

Lyftkylare

En luftkylare kyler tillskillnad från AC:n ned den varma luften med hjälp av ångor, ingen slang behövs heller för att avlägsna den varma luften. Luftkylare har en låg energiförbrukning och är ett miljövänligare alternativ till luftkonditioneringen då inget miljöskadligt köldmedel behövs.

Luftkonditionering | ByggmaxLuftkonditionering | Byggmax